Με πολύ κόπο κατάφερε να κρατήσει το θετικό του πρόσημο έως το τέλος το Χρηματιστήριο Αθηνών, αφού ισορρόπησε μέσα σε ένα μοιρασμένο ταμπλό, αλλά και αντίρροπων δυνάμεων, παραμένοντας στο γνωστό του εύρος διακύμανσης για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,45% στις 1.430,09 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.420,69 μονάδων (-0,21%) και 1.430,67 μονάδων (+0,49%). Ο τζίρος ανήλθε στα 95,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκε 0,7 εκατ. τεμάχια αξίας 6,5 εκατ. ευρώ.

Πού θα πάνε τα επιτόκια του ευρώ – Η στρατηγική της ΕΚΤ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με άνοδο 0,64% στις 3.479,91 μονάδες, ενώ στο +0,12% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 2.302,07 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,74% στις 1.219,28 μονάδες.

Μικραίνει το εύρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις μετρά η αγορά παραμένοντας εντός 15 μόλις μονάδων, δηλαδή μεταξύ 1.408 και 1.423 μονάδων, χωρίς να συνυπολογίσει κανείς τους μήνες που παλινδρομεί μεταξύ 1.400 και 1.450 μονάδων. Παρόλα αυτά σήμερα κατάφερε να κρατηθεί πάνω από τη ζώνη των 1.420 μονάδων, απορροφώντας κάποιες πιέσεις που εκδηλώθηκαν σε αρκετούς, δεικτοβαρείς μάλιστα, τίτλους του.

Και μπορεί αυτή η συρρίκνωση του εύρους να έχει οδηγήσει πολλά χαρτοφυλάκια να εικάσουν ότι επίκειται λύση της συσσώρευσης, προς ώρας δεν δείχνει η αγορά να έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Τουναντίον μάλιστα, οι ισορροπίες συντηρούνται αριστοτεχνικά σε μία αγορά που βλέπει τους βραχυπρόθεσμους να σηκώνουν «σκόνη» με το rotation στο οποίο επιδίδονται, αναμένοντας κάποιον καταλύτη.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι όλους αυτούς τους μήνες της συσσώρευσης δεν έχουν λείψει οι μοχλοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγορά πλησίον των υψηλών του έτους, ήτοι στις 1.500 μονάδες. Αλλά έχουν «καεί» σε μια αγορά που δείχνει ότι απορροφά σε διάφορες πράξεις (placements, ΑΜΚ, ομόλογα) την όποια ρευστότητα περισσεύει στα τερματικά ή είναι διατεθειμένη να εκτεθεί στη Λ. Αθηνών.

Διαγραμματικά, ο ΓΔ έχει «ταβάνι» τη ζώνη των 1.475 μονάδων, με επόμενο στοίχημα τις 1.615 και άξονα περιστροφής το επίπεδο των 1.400 μονάδων. Και κατά την Fast Finance, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται κάποια πτωτική κίνηση που θα μπορούσε να αναιρέσει τη μεσοπρόθεσμη -και πολύ θετική- εικόνα του.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς, Eurobank, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Σαράντης έκλεισαν με κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τιτάν, Autohellas, Alpha Bank, Jumbo, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, ΔΑΑ, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, η Cenergy έχασε 1,32%, παραμένοντας στα 9 ευρώ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Aegean, Βιοχάλκο, Λάμδα, Εθνική και Coca Cola. Η Metlen έκλεισε αμετάβλητη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών