Στο ίδιο μοτίβο των μοιρασμένων προσήμων και της μεταβλητότητας παραμένει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αναλώνεται στη διατήρηση των επιπέδων, ενώ έριξε σημαντικά και τους ρυθμούς των συναλλαγών του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,09% στις 1.424,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 44 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,28% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.467,63 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,34% στις 1.214,42 μονάδες.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Έντονα ανοδικά ο βρετανικός FTSE 100 – Μεγάλη πίεση στις υπόλοιπες ευρωαγορές

Πέφτουν οι ρυθμοί

Ενώ οι συναλλαγές άρχισαν τη συνεδρίαση με αρκετά καλό ρυθμό, σταδιακά οι εντολές «μπαίνουν με το σταγονόμετρο», με τις κινήσεις πολλών χαρτοφυλακίων να είναι τόσο όσο να μην διαταράσσει την ισορροπία που έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα πλησίον, αλλά πάνω από τις 1.420 μονάδες. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι το 1/3 του τζίρου της αγοράς έγινε το πρώτο 45λεπτο, με τα υπόλοιπα 2/3 να μοιράζονται στο υπόλοιπο 3ωρο της μέχρι τώρα συνεδρίασης.

O ΓΔ έχει «ταβάνι» τη ζώνη των 1.475 μονάδων, με επόμενο στοίχημα τις 1.615 και άξονα περιστροφής το επίπεδο των 1.400 μονάδων

Γενικά όμως, παρά το γεγονός ότι η αγορά, παρά την κοιλιά που κάνει τις μεσημεριανές ώρες, καταφέρνει στο τέλος και φτάνει στο μέσο όρο των τελευταίων μηνών, αποτυπώνοντας τις μεγάλες, αλλά αθόρυβες και χειρουργικές, μεταβολές θέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης, καταφέρνει να κρατήσει στα υψηλά μονοψήφια ποσοστά τα κέρδη από την αρχή του έτους, παρά την κόπωση της πλάγιας κίνησης που έχει προκληθεί σε πολλά χαρτοφυλάκια.

Διαγραμματικά, ο ΓΔ έχει «ταβάνι» τη ζώνη των 1.475 μονάδων, με επόμενο στοίχημα τις 1.615 και άξονα περιστροφής το επίπεδο των 1.400 μονάδων. Και κατά την Fast Finance, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται κάποια πτωτική κίνηση που θα μπορούσε να αναιρέσει τη μεσοπρόθεσμη -και πολύ θετική- εικόνα του.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης κερδίζει 2,01%, με την Πειραιώς να είναι στο +1,07%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Motor Oil, Eurobank, OTE, Aegean, Alpha Bank, Metlen, ΔΑΑ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, Cenergy και Autohellas χάνουν 2,96% και 2,39% αντίστοιχα, με τις Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα και Coca Cola να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι Τιτάν και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών