Την ένταξη 54 δικαιούχων στη δράση 3.1.2 «Στήριξη για νέα συμμετοχή σε εθνικά συστήματα ποιότητας» του υπομέτρου 3.1 του ΠΑΑ 2014-2022, με ενισχυόμενη δραστηριότητα το βαμβάκι, με συνολική δημόσια δαπάνη 12.744.128,78 ευρώ,  ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι δικαιούχοι υποχρεούνται να υλοποιήσουν τις πράξεις σύμφωνα με τους όρους καθ’ όλη την διάρκεια στήριξης, καθώς και να τηρήσουν τις προβλεπόμενες δεσμεύσεις. Σε περίπτωση που η υλοποίηση μιας πράξης αποκλίνει από τους όρους της απόφασης ένταξης, εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες μειώσεις-κυρώσεις.

Θεσσαλία: Σε κίνδυνο η ειδική ενίσχυση βάμβακος – Σε αναβρασμό οι αγρότες

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Η ελάχιστη διάρκεια παραμονής στο υπομέτρο είναι ένα  έτος υλοποίησης και η μέγιστη διάρκεια στήριξης είναι τα πέντε έτη υλοποίησης

Η στήριξη του υπομέτρου παρέχεται για ετήσιες περιόδους (έτη υλοποίησης). Το πρώτο έτος υλοποίησης ξεκινά την 1-11-2023, και λήγει την ημερομηνία συμπλήρωσης ενός ημερολογιακού έτους από αυτήν. Κάθε επόμενο έτος υλοποίησης ξεκινά και λήγει στις ίδιες ημερομηνίες των επόμενων ετών.

Η ελάχιστη διάρκεια παραμονής στο υπομέτρο είναι ένα  έτος υλοποίησης και η μέγιστη διάρκεια στήριξης είναι τα πέντε έτη υλοποίησης και έως την ημερομηνία συμπλήρωσης πέντε ετών από την ημερομηνία αρχικής συμμετοχής του εκάστοτε δικαιούχου στο σύστημα ποιότητας.

Το ύψος ενίσχυσης

Σύμφωνα με την απόφαση το ύψος της ετήσιας ενίσχυσης υπολογίζεται ως το γινόμενο  α) του μοναδιαίου κόστους (ετήσιου ποσού ενίσχυσης ανά μέλος) που αντιστοιχεί -σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί- στο μέγεθος ομάδας του φορέα, όπως διευκρινίζεται στο σημ. 2) παρακάτω, επί  β) τον αριθμό των μελών του φορέα που περιλαμβάνονται στην Κατάσταση ωφελούμενων μελών, όπως διευκρινίζεται στο σημ. 3) παρακάτω.

Πίνακας Μοναδιαίου κόστους (ετήσιο ποσό ενίσχυσης ανά μέλος):

Για τον προσδιορισμό του μεγέθους ομάδας του σημ. 1)α) της παρούσας παραγράφου, και κατ’ επέκταση του μοναδιαίου κόστους, λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των μελών που είναι δηλωμένα στην αίτηση ή αιτήσεις πιστοποίησης του φορέα που λαμβάνονται υπόψη για το αντίστοιχο έτος υλοποίησης, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών που περιλαμβάνονται στην Κατάσταση ωφελούμενων μελών. Ως «αίτηση πιστοποίησης» νοείται η αίτηση που υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος προκειμένου να πιστοποιηθεί για την εφαρμογή των προτύπων AGRO 2-1 και 2-2 στην παραγωγή βαμβακιού.

Για τους γεωργούς που ενισχύονται από το υπομέτρο 3.1, είτε ως δικαιούχοι είτε ως ωφελούμενα μέλη δικαιούχων, το συνολικό ετήσιο ύψος ενίσχυσης που λαμβάνουν από το υπομέτρο, ανεξαρτήτως δράσης ή Πρόσκλησης μέσω της οποίας έχουν ενταχθεί, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ανώτατο ποσό ενίσχυσης των 3.000 ευρώ ετησίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Μήλα: Πώς από 0,70 ευρώ/κιλό καταλήγει στον καταναλωτή στο 1,70 ευρώ
AGRO |

Πώς το μήλο από 0,70 ευρώ/κιλό καταλήγει στον καταναλωτή στο 1,70 ευρώ

Την πορεία της τιμής του μήλου από το δέντρο στο πιάτο καταγράφει ο ΣΕΚΛΑ - Ως ενδεικτικό παράδειγμα παραθέτει την περίπτωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, ο οποίος παράγει το καλύτερο ελληνικό ΠΟΠ προϊόν της κατηγορίας