Tις προβλέψεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις της για το έτος αύξησε για ακόμη μα φορά η Adidas, επικαλούμενη τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο και τη δυναμική της μάρκας.

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει πλέον τα λειτουργικά κέρδη για το 2024 να διαμορφωθούν σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ – η προηγούμενη πρόβλεψή της έκανε λόγο για 1,0 δισ. ευρώ.

Adidas: Πήρε προβάδισμα – Γιατί θριάμβευσε σε όλες τις επιδείξεις μόδας

Η εταιρεία προβλέπει ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά περίπου 10% σε σταθερό νόμισμα, έναντι προηγούμενων προσδοκιών για αύξηση σε υψηλό μονοψήφιο ποσοστό.

Adidas: Αυξημένοι οι δείκτες

Όπως επισημαίνει η WSJ, για το τρίτο τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη ύψους 598 εκατ. ευρώ, έναντι 409 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με έσοδα που αυξήθηκαν κατά 7% στα 6,44 δισ. ευρώ.

Οι τριμηνιαίες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10% σε σταθερό νόμισμα, και αυξήθηκαν κατά 14% όταν εξαιρέθηκαν οι πωλήσεις των προϊόντων από τη συνεργασία της με τον μουσικό Yeezy που έχει πλέον καταρρεύσει.

Οι αναλυτές ανέμεναν λειτουργικά κέρδη 592,1 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις 6,43 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συναίνεσης που παρέχονται από την Visible Alpha.

Ο παράγοντας Yeezy

Εξαιρουμένων των πωλήσεων που σχετίζονται με το εμπορικό σήμα Yeezy, τα ουδέτερα από συναλλαγματικές διαφορές έσοδα αυξήθηκαν κατά 14% κατά τη διάρκεια του τριμήνου, υπογραμμίζοντας την ισχυρή ανάπτυξη της εταιρείας.

Τον τελευταίο χρόνο εξάλλου με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Bjorn Gulden, η Adidas επεδίωξε να ξεφορτωθεί τα αποθέματα των Yeezy μετά το βίαιο «χωρισμό» της με τον ράπερ Kanye West -ο οποίος πλέον ακούει στο όνομα «Ye»-, ενώ παράλληλα προσπάθησε να ενισχύσει το εμπορικό της σήμα μέσω των δημοφιλών ρετρό στυλ, Samba και Gazelle.

Το προηγούμενο τρίμηνο, η Adidas δήλωσε ότι τα συνολικά αποθέματά της συρρικνώθηκαν κατά 18% στα 4,5 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Τώρα, οι επικαιροποιημένες προβλέψεις της Adidas περιλαμβάνουν παραδοχές γύρω από την πώληση του εναπομείναντος αποθέματος Yeezy, που αναμένεται να αποφέρει περίπου 50 εκατ. ευρώ σε πρόσθετες πωλήσεις στο κόστος χωρίς να συμβάλει σε περαιτέρω κέρδη το 4ο τρίμηνο.

Η Adidas αύξησε την πρόβλεψή της για τα κέρδη του έτους σε 1,2 δισ. ευρώ (1,31 δισ. δολάρια) από 1 δισ. ευρώ.

Τι προηγήθηκε για την Adidas

Τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου της εταιρείας αντικατοπτρίζουν την ικανότητά της να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της αγοράς και να αναπτύσσει δυναμική στο βασικό χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων της, παρά τις πρόσφατες αντιξοότητες.

Το ίδιο εξάλλου είχε κάνει η γερμανική εταιρεία παραγωγής αθλητικών ειδών και ύστερα από το β’ τρίμηνο, που είχε οδηγήσει στη δεύτερη αναβάθμιση του guidance εντός της χρονιάς.

Η επιτυχία των Samba και Gazelle της εταιρείας, αναμενόταν να βοηθήσουν την Adidas να επιτύχει ισχυρές πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο, σημειώνει το πρακτορείο Reuters, την ίδια στιγμή που η ανταγωνίστρια Nike σημειώνει ολοένα και ασθενέστερες πωλήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή