Περικοπές έως και 2.500 θέσεων εργασίας, στο τμήμα άμυνας και διαστήματος, σχεδιάζει η  Airbus επικαλούμενη ένα «πολύπλοκο επιχειρηματικό περιβάλλον» , που χαρακτηρίζεται από προκλήσεις όπως η αύξηση του κόστους και οι «ραγδαίες αλλαγές στον πόλεμο».

Ο ευρωπαϊκός αεροδιαστημικός γίγαντας, βασικός ανταγωνιστής της πολύπαθης  Boeing στην κατασκευή αεροσκαφών, δήλωσε την Τετάρτη ότι αναμένει να ολοκληρώσει τις απολύσεις μέχρι τα μέσα του 2026 χωρίς να αναφέρει  σε ποιες χώρες θα γίνουν οι περικοπές.

Βoeing: 5 αριθμοί που εξηγούν γιατί ο κολοσσός της αεροναυπηγικής δεν θα χρεοκοπήσει

Ωστόσο, η εταιρεια ενημέρωσε ότι  συνεργαζεται με τους κοινωνικούς εταίρους,  σχετικά με την προτεινόμενη προσαρμογή.

Ο Mike Schoellhorn, διευθύνων σύμβουλος της Airbus Defence and Space, δήλωσε ότι ο τομέας Αμυνας αντιμετώπισε «ένα ταχέως μεταβαλλόμενο και πολύ δύσκολο επιχειρηματικό πλαίσιο με διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού, ταχείες αλλαγές στον πόλεμο και αυξανόμενη πίεση κόστους λόγω δημοσιονομικών περιορισμών».

Οι περικοπές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης, με στόχο να καταστεί η μονάδα «ταχύτερη, πιο λιτή και πιο ανταγωνιστική», ανέφερε ο Schoellhorn σε δήλωσή του.

Η ανακοίνωση της Airbus έρχεται με φόντο μια παγκόσμια αμυντική και διαστημική βιομηχανία που βρίσκεται σε εξέλιξη, παρουσιάζοντας προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για τις εταιρείες.

Στρατιωτικό ελικόπτερο H145M της Airbus

Οι κυβερνήσεις έχουν αυξήσει τις δαπάνες για την άμυνα τα τελευταία χρόνια, καθώς οι απειλές για την ασφάλεια έχουν πολλαπλασιαστεί, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «επενδύουν επίσης σε μεγάλο βαθμό» σε διαστημικά περιουσιακά στοιχεία για την υποστήριξη της συλλογής πληροφοριών και του πολέμου, σύμφωνα με μια έκθεση αυτό το μήνα, σημειώνει το CNN.

Οι σχεδιαζόμενες περικοπές θέσεων εργασίας στην Airbus δεν είναι το πρώτο σημάδι προβλήματος στην αεροπορική εταιρεία καθώς τον Ιούνιο, η εταιρεια είχε δηλώσει ότι τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού την ανάγκασαν να μειώσει τον αριθμό των αεροσκαφών που αναμένεται να κατασκευάσει φέτος και του χρόνου.

Ωστόσο, τα προβληματα της Boeing ειναι μεγαλύτερα, και μάλιστα εκτός απο τα πολιτικά εμπορικά αεροσκάφη, υπήρχαν προβληματα και στο τμήμα Αμυνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή