Η Fiera Capital, το επενδυτικό fund με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους περίπου 116,1 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, που «μπαίνει» στην ΑΜΚ της Attica Bank, διαθέτει μερίδια σε αρκετές μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως ενώ το 2024 προχώρησε στην επέκταση του αποτυπώματός του σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή, ανοίγοντας γραφεία σε Ζυρίχη, Άμπου Ντάμπι και Σιγκαπούρη.

Ποια είναι η Fiera Capital που μπαίνει στην Attica Bank [γράφημα]

Οι 10 μεγαλύτερες επενδύσεις της Fiera Capital σε μετοχές

Η Fiera Capital πραγματοποιεί τις μεγαλύτερες επενδύσεις της στον τομέα της τεχνολογίας, με τις μεγαλύτερες συμμετοχές τις να βρίσκονται στις Microsoft, Alphabet και TSMC. Με βάση τις τελευταίες καταχωρήσεις της εταιρείας ο συνολικός όγκος επενδυμένων στοιχείων ξεπερνά τα 31 δισ. δολάρια σε μετοχές.

Η Fiera δραστηριοποιείται επίσης μέσω συνεργατών της σε ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων, όπως το Real Estate, υποδομές, γεωργία και ιδιωτικά κεφάλαια και ιδιωτικό χρέος.

Επέκταση σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή

Στις αρχές του μήνα διόρισε τον Τζον Καπέτα ως διευθύνοντα σύμβουλο, επικεφαλής της Fiera Capital Asia, (εκτός των αγορών Ιαπωνίας και Κορέας), με έδρα τη Σιγκαπούρη. Η προσθήκη αυτή ενισχύει τις δυνατότητες της Fiera στην Ασία και υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του αποκεντρωμένου μοντέλου της.

Η εταιρεία επιδιώκει να εξυπηρετεί άμεσα τους θεσμικούς, χονδρικούς και ενδιάμεσους πελάτες της στην Ασία, καθώς οι παγκόσμιοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων επωφελούνται από την αυξανόμενη επιθυμία της περιοχής για εξειδικευμένες και ιδιαίτερα εξατομικευμένες στρατηγικές σε δημόσιες και ιδιωτικές αγορές.

Σύμφωνα με τον Καπέτα, οι επενδυτές στην Ασία αναζητούν ολοένα και περισσότερο νέες ευκαιρίες σε εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία, όπως η ιδιωτική πίστη, τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

Ο διορισμός του είναι ο τελευταίος μιας σειράς προσλήψεων για τη διεύρυνση της παγκόσμιας επέκτασης της Fiera, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε το άνοιγμα περιφερειακών γραφείων στη Ζυρίχη, τη Χάγη και το Άμπου Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσα στο 2024.

Όσον αφορά το Άμπου Ντάμπι, η Fiera δήλωσε πως η εξέλιξη αυτή αντικατοπτρίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή που έχει τροφοδοτηθεί από τις ενεργές επενδύσεις στον Κόλπο και την αυξανόμενη προτίμηση των επενδυτών για εξατομικευμένες προσφορές «όλων των προϊόντων».  Το νεοσύστατο γραφείο θα διευθύνεται από κοινού από τους Πολ Ντόιλ και Χαβιέ Ζαβίσα, οι οποίοι έρχονται από επενδυτική τράπεζα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Με έδρα τη Ζυρίχη, το γραφείο θα λειτουργεί ως κύριος κόμβος για τις δραστηριότητες διαμεσολαβητών της Fiera Capital στην περιοχή EMEA και για τους θεσμικούς πελάτες στην περιοχή DACH, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας στις αγορές των εν λόγω περιοχών. Η εταιρεία πιστεύει ότι η δημιουργία τοπικής παρουσίας θα της επιτρέψει να αναπτύξει τις εξατομικευμένες προσφορές της για νέους και υφιστάμενους θεσμικούς και ιδιώτες πελάτες στις περιοχές αυτές.

Διευθύνων σύμβουλος, επικεφαλής διαμεσολαβητών EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) και επικεφαλής DACH (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, αναλαμβάνει ο Αλέιν Μέγιερ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή