Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει ξανά τον Λευκό Οίκο, ο ο Ίλον Μασκ έδωσε σχεδόν 75 εκατομμύρια δολάρια στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό φάκελο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο Μασκ έκανε πολλές δωρεές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου στην America Pac, την επιτροπή πολιτικής δράσης του Τραμπ, δίνοντας στην ομάδα έναν τεράστιο προϋπολογισμό για να υποστηρίξει την προσπάθεια επανεκλογής του Τραμπ.

Η ομάδα ξόδεψε ήδη περισσότερα από 96 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει τον Τραμπ, σύμφωνα με την ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική εταιρεία OpenSecrets, και περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα βοηθώντας τους Ρεπουμπλικάνους στις κούρσες του Κογκρέσου.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της ομάδας μέσων κοινωνικής δικτύωσης X και διευθύνει την Tesla, υποστήριξε τον Τραμπ τον Ιούλιο, αφού ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος επέζησε από απόπειρα δολοφονίας σε συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια και μάλιστα προ ημερών βρέθηκε στο πλευρό του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της απόπειρας.

Ντόναλντ Τραμπ: Επιστρέφει στον τόπο της απόπειρας δολοφονίας του παρέα με τον Ίλον Μασκ

Στο πλευρό των Ρεπουμπλικανών ο Ίλον Μασκ

Λεπτομέρειες για το μέγεθος της δωρεάς του Μασκ – που τον καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Τραμπ σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο – έρχονται καθώς ο πρώην πρόεδρος προσπαθεί να κλείσει ένα χάσμα συγκέντρωσης κεφαλαίων με τη Δημοκρατική αντίπαλο Κάμαλα Χάρις σε μια σφιχτή κούρσα για τον Λευκό Οίκο .

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι επί του παρόντος η Χάρις προηγείται του Τραμπ κατά 2,6 ποσοστιαίες μονάδες σε εθνικό επίπεδο.

Ο Τραμπ κέρδισε επίσης σημαντική οικονομική υποστήριξη από τη Μίριαμ Άντελσον, σύζυγο του αείμνηστου κατασκευαστή καζίνο Σέλντον Άντελσον, η οποία έδωσε 95 εκατομμύρια δολάρια στην Pac Preserve America.

Ο Μασκ , ο οποίος υποστήριξε τους Δημοκρατικούς στις προηγούμενες εκλογές, περιέγραψε την ψηφοφορία του 2024 ως την τελική ελπίδα του για τη δημοκρατία των ΗΠΑ και ισχυρίστηκε ότι αν η Χάρις κερδίσει τις εκλογές οι παράνομοι μετανάστες θα καταλάβουν τη χώρα.

«Αν ο Τραμπ δεν κερδίσει αυτές τις εκλογές, είναι οι τελευταίες εκλογές που θα έχουμε», είπε ο Μασκ την περασμένη εβδομάδα στην εκπομπή του Ρεπουμπλικανού ειδήμονα Τάκερ Κάρλσον στο X. Ο δισεκατομμυριούχος πρόσθεσε ότι ήταν «όλα μέσα» για τον Τραμπ.

Εάν κερδίσει ο Τραμπ, έχει δεσμευτεί να διορίσει τον Μασκ ως επικεφαλής μιας επιτροπής για τον έλεγχο των ομοσπονδιακών δαπανών και των κανονισμών.

«Ο Ίλον Μασκ είναι ίσως ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας και καινοτόμος της εποχής μας», είπε στους FT ο Τζον Πόλσον, κορυφαίος δωρητής του Τραμπ και πιθανός υπουργός Οικονομικών εάν ο Ρεπουμπλικανός κερδίσει τις εκλογές. «Ο Ίλον φέρνει τεράστια ενέργεια, δημιουργικότητα και εστίαση σε ό,τι κάνει».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή