Το Πεκίνο θα ενισχύσει το πλαίσιο υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και τις νέες εταιρίες στην Κίνα που έχουν κεφαλαιακή αξία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και δεν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο (unicorn companies) προκειμένου ν’ αναπτύξουν ποιοτικές παραγωγικές δυνάμεις.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις αυτής της κατηγορίας θα επωφεληθούν από την υλοποίηση μέτρων επέκτασης των δραστηριοτήτων τους σε νέες αγορές, αλλά κι απελευθέρωσης της αναπτυξιακής δυναμικής τους, ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής (MIIT).

Ο όγκος του εμπορίου των αγαθών αυξήθηκε στα 32,33 τρισεκατομμύρια γιουάν (4,17 τρισεκατομμύρια ευρώ) την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου

Μέχρι σήμερα, έχουν οργανωθεί και δραστηριοποιηθεί στην κινεζική αγορά περίπου 141.000 καινοτόμες επιχειρήσεις με τη χρήση ειδικών κι εξελιγμένων τεχνολογιών για την παραγωγή νέων και τεχνολογικά καινοτόμων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων και 14.600 επιχειρήσεων που είναι γνωστές ως “οι μικροί γίγαντες”, δήλωσε ο Γουάνγκ Τζιανπίνγκ, υφυπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Κίνα: Η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη

Το εξωτερικό εμπόριο στην Κίνα

Οι συνολικές εισαγωγές και εξαγωγές της Κίνας κατέγραψαν ετήσια αύξηση 5,3% στο κινεζικό νόμισμα (γιουάν) κατά τα τρία τρίμηνα του 2024, διατηρώντας τη σταθερή αύξησή τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο όγκος του εμπορίου των αγαθών αυξήθηκε στα 32,33 τρισεκατομμύρια γιουάν (4,17 τρισεκατομμύρια ευρώ) την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου καταγράφοντας νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων στην Κίνα (GAC).

Οι εξαγωγές κατέγραψαν ετήσια αύξηση 6,2% στα 18,62 τρισεκατομμύρια γιουαν (2,40 τρισεκατομμύρια ευρώ), ενώ οι εισαγωγές κατέγραψαν ετήσια αύξηση 4,1% στα 13,71 τρισεκατομμύρια γιουάν (1,77 τρισεκατομμύριο ευρώ) στα τρία τρίμηνα του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή