Αύξηση κατά 19,30% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της Louis Vuitton στην Ελλάδα το 2023 και ανήλθε στα 64,84 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 18,6 εκατ. ευρώ και η διαθέσιμη ρευστότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Σύμφωνα με τις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις της “ΛΟΥΙΣ ΒΟΥΙΤTON ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.” τα καθαρά αποτελέσματα της χρήσης (κέρδη) ανήλθαν στα 14,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 4,6% σε σχέση με τα 15,2 εκατ. ευρώ του 2022.

Louis Vuitton: Στα σχέδια η λειτουργία ξενοδοχείου στην Αθήνα

Σημαντικά αυξημένα κατά 2,8 εκατ. ευρώ (ή σε ποσοστό 44,93%), είναι τα έξοδα λειτουργίας διάθεσης, όπως και τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας τα οποία αυξήθηκαν κατά 944.000 (ή σε ποσοστό 45,71%).

Η αύξηση των εξόδων λειτουργίας διάθεσης αποδίδεται στο αυξημένο κόστος προσωπικού κατά 1,4 εκατ. ευρώ, στο αυξημένο κόστος λειτουργίας της επιχείρησης κατά 0,2 εκατ. ευρώ λόγω των εγκαινίων του νέου καταστήματος στις εγκαταστάσεις του εστιατορίου Zuma και στο κόστος κατασκευής του νέου καταστήματος Zuma κατά 0,6 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση των γενικών και διοικητικών εξόδων αποδίδεται στα υψηλότερα έξοδα διοικητικής λειτουργίας κατά €300 χιλ. που χρεώθηκαν από τη μητρική εταιρεία LVM σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας. Οι δαπάνες αυτές υπολογίζονται αναλογικά με τον κύκλο εργασιών της εταιρείας. Τέτοιες δαπάνες αφορούν το merchandising, τα logistics, το μάρκετινγκς, τη χρηματοδότηση και την μηχανογραφική υποστήριξη.

«Εφόσον τα θετικά σενάρια επιβεβαιωθούν, και σε συνδυασμό με την υπάρχουσα προσπάθεια εκμετάλλευσης της εσωτερικής αγοράς, αναμένουμε να υπάρξει μια ακόμη αύξηση της ζήτησης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Έκθεση Διαχείρισης του ΔΣ.

«Σε όλο αυτό το περιβάλλον αβεβαιότητας παγκοσμίως, τις συνεχιζόμενες πολεμικές εντάσεις στην Ουκρανία και το ξέσπασμα της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης η οποία δυσχεραίνει την ασφάλεια και επαυξάνει το κόστος μεταφοράς αγαθών κατά μήκος διεθνών εμπορικών οδών ιδιαίτερα στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, η Louis Vuitton αποδεικνύεται ανθεκτική ώστε όχι μόνο να επιβιώνει αλλά και να παραμένει με κερδοφόρο αποτέλεσμα παρά τις συνθήκες».

Για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της θυγατρικής υπό τον Πρόεδρο Μαρκ Αλινς, επικεφαλής του Ομίλου στις χώρες της Μεσογείου, περιμένει ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Εκτιμά ότι η Λουις Βουιττόν Ελλάς θα συνεχίσει να είναι κερδοφόρα, αυξάνοντας τα ταμειακά υπόλοιπα της που της προσφέρουν ισχυρή ρευστότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις