Μία ημέρα μετά την γνωστοποίηση από την Attica Bank ότι η Fiera Capital δεσμεύεται να συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας Attica με ποσό 12 εκατ., η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ανακοινώνει και η ίδια τη στήριξη «της ελληνικής Attica Bank στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης».

«Η Fiera Capital,  μια κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία με πάνω από 116,1 δισεκατομμύρια δολάρια AUM στις 30 Ιουνίου 2024, ανακοινώνει τη δέσμευσή της να συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank με ποσό €12 εκατ., σημειώνοντας ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάκαμψη του ελληνικού τραπεζικού κλάδου. Η συμμετοχή της Fiera θα πραγματοποιηθεί με την εγγραφή αδιάθετων μετοχών στη συνεχιζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Attica Bank: Δέσμευση του Fiera Capital για συμμετοχή στην ΑΜΚ με 12 εκατ.

Η συνεχιζόμενη ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank, η οποία ανέρχεται συνολικά σε €735 εκατ., αντιπροσωπεύει την τελευταία σημαντική αναδιάρθρωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs) σε όλο το σύστημα μέσω του προγράμματος «Ηρακλής III» της Attica Bank.

Και προσθέτει: «Με επικεφαλής την grandee του κλάδου Ελένη Βρεττού, διευθύνουσα σύμβουλο, την  Attica Bank και τον μακροπρόθεσμο μέτοχο Thrivest, η ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται να προσφέρει την απαραίτητη κεφαλαιακή ενίσχυση και κάλυψη για να υποστηρίξει τη λειτουργική συγχώνευση της Παγκρήτιας, μια πρώην συνεταιριστικής τράπεζας που ιδρύθηκε το 1993».

Εντυπωσιακή πρόοδος

Σχολιάζοντας την ανακεφαλαιοποίηση, ο Vijay Singh, Portfolio Manager, Public Markets στη Fiera Capital (UK) Limited, δήλωσε: «Η Attica Bank και η καλύτερη στην κατηγορία της διοικητική ομάδα έχουν σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο τα τελευταία δύο χρόνια, εκτελώντας ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο που οδήγησε σε έναν παρθένο ισολογισμό με εξαιρετική ποιότητα ενεργητικού».

«Η συναρπαστική πορεία προς τα εμπρός, μετά την ανακεφαλαιοποίηση, περιλαμβάνει την κάλυψη των πιστωτικών απαιτήσεων ενός από τους πιο δυναμικούς και ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Είναι προνόμιο να μοιράζεσαι την επιτυχία και τη σταθερή τροχιά της Attica Bank εντός της Ευρωζώνης, όπου ως αμφισβητίας η Attica Bank αξιοποιεί την επιχειρηματική της ευελιξία για να αναπτύξει εξαιρετικά προϊόντα».

«Σε αυτό το πνεύμα, η Fiera δεσμεύεται να στηρίξει την Attica Bank στην αποστολή της να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και την καινοτομία στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η προοπτική αυτής της στρατηγικής επένδυσης όχι μόνο θα ενισχύσει τη θέση της Attica Bank στην αγορά, αλλά θα συμβάλει και στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

Περιγράφοντας την Attica Bank η Fiera Capital τονίζει: Η Attica Bank είναι ένα εξέχον χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, δεσμευμένο να παρέχει υψηλής ποιότητας τραπεζικές υπηρεσίες και να ενθαρρύνει την οικονομική ανάπτυξη. Με έμφαση στην ικανοποίηση των πελατών και την καινοτομία, η Attica Bank είναι έτοιμη να γίνει κορυφαίος παίκτης στον ελληνικό τραπεζικό τομέα.

Σχετικά με τη Fiera Capital Corporation

Η Fiera Capital είναι μια κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με αυξανόμενη παγκόσμια παρουσία. Η εταιρεία παρέχει εξατομικευμένες λύσεις πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων σε δημόσιες και ιδιωτικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων σε θεσμικούς, χρηματοοικονομικούς ενδιάμεσους και ιδιωτικούς πελάτες πλούτου σε όλη τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και βασικές αγορές στην Ασία.

Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, το βάθος τεχνογνωσίας της Fiera Capital, η διαφοροποιημένη επενδυτική πλατφόρμα και η δέσμευση για την παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών αποτελούν τον πυρήνα της αποστολής της να είναι στην πρώτη γραμμή της επιστήμης διαχείρισης επενδύσεων για τη δημιουργία βιώσιμου πλούτου για τους πελάτες. Η Fiera Capital διαπραγματεύεται με τον δείκτη FSZ στο χρηματιστήριο του Τορόντο.

Με έδρα το Μόντρεαλ, η Fiera Capital, με τις θυγατρικές της σε διάφορες δικαιοδοσίες, έχει γραφεία σε περισσότερες από δώδεκα πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως η Νέα Υόρκη (ΗΠΑ), το Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο) και το Χονγκ Κονγκ (SAR).

Το ευρωπαϊκό Τμήμα της Fiera Capital

Το ευρωπαϊκό τμήμα της Fiera Capital είναι ένας διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων με επίκεντρο τις μετοχές, με μια ομάδα υψηλά καταρτισμένων επαγγελματιών επενδύσεων.

«Η αποκλειστική εστίαση των επενδυτικών μας ομάδων στο Λονδίνο είναι η διαχείριση παγκόσμιων μετοχών και περιουσιακών στοιχείων αναδυόμενων αγορών για τους πελάτες μας, με μια ποικιλία προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις ανάγκες τους», αναφέρει η εταιρεία.

Τα μετοχικά προϊόντα της περιλαμβάνουν μια σειρά από αμοιβαία κεφάλαια μακράς διάρκειας καθώς και αμοιβαία κεφάλαια μακράς/βραχυπρόθεσμης αντιστάθμισης κινδύνου.

Η ευρωπαϊκή έδρα της Fiera βρίσκεται στο Mayfair του Λονδίνου και φιλοξενεί επίσης συναδέλφους στα επιχειρηματικά τμήματα Fiera Real Estate UK και Fiera Infrastructure.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις