Σημαντική είναι η πρόοδος των εργασιών από την ΤΕΡΝΑ για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου Καστελλίου στην Κρήτη.

Οι ρυθμοί εκτέλεσης του έργου έχουν επιταχυνθεί από την ΤΕΡΝΑ, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη και η κατασκευή της στρατηγικής σημασίας για το νησί υποδομή.

ΤΕΡΝΑ: Πάνω από 30% η πρόοδος κατασκευής του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης

Οι εργασίες από την ΤΕΡΝΑ

Η πρόοδος του έργου από την ΤΕΡΝΑ ξεπερνά το 40%, όπως σημειώθηκε αρμοδίως στο πλαίσιο επίσκεψης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα στο εργοτάξιο του υπό κατασκευή αεροδρομίου.

Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι του Ηρακλείου θα ολοκληρωθεί και παραδοθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Ο «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης»

Ο νέος «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης – ΔΑΗΚ» όταν κατασκευαστεί θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Ο σύγχρονος αερολιμένας θα αποτελέσει έναν ισχυρό μεταφορικό κόμβο για την Κρήτη, την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ο ΔΑΗΚ έρχεται να υπηρετήσει τη γεωπολιτική θέση της Κρήτης, την τουριστική της ανάπτυξη, την ανάγκη για υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν, τη δυνατότητα αξιοποίησης κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο της πρωτογενούς παραγωγής της Κρήτης και την ανάγκη ολιστικής προώθησης της Κρητικής Διατροφής και Υγείας.

Το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να εξυπηρετεί 15 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης» (ΔΑΗΚ) έχει συσταθεί για την κατασκευή και διαχείριση του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα στο Καστέλι της Κρήτης, του δεύτερου μεγαλύτερου σε επισκεψιμότητα αεροδρομίου της χώρας. Σε αυτή συμμετέχουν το Ελληνικό Δημόσιο (45,90%), η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (32,46%) και η GMR Airports Ltd (21,64%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές