Με σημαντικές απώλειες κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, καθώς παρασύρθηκαν από την πτώση των μετοχών της Κίνας, μετά από ενημέρωση του υπουργείου Στέγασης της χώρας, στην οποία οι αξιωματούχοι υποσχέθηκαν περισσότερη υποστήριξη για την αναζωογόνηση του κλάδου.

Ο δείκτης ακινήτων CSI 300 — ο οποίος είχε κερδίσει πάνω από 5% την Τετάρτη — υποχώρησε 7%, ενώ ο δείκτης αναφοράς CSI 300 έχασε 0,7%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,5%, μετά από μια σειρά ανακοινώσεων πολιτικής από τον επικεφαλής της περιοχής. Ο δείκτης Hang Seng Mainland Properties όμως σημείωσε πτώση 3,6%.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας διολίσθησε κατά 0,69% για να κλείσει στις 38.911,19 μονάδες, ενώ ο ευρείας βάσης Topix υποχώρησε 0,11% για να κλείσει στις 2.687,83 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,12% για να κλείσει τις συναλλαγές στις 8.355,9 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε ελαφρώς κατά 0,04% φθάνοντας στις 2.609,30 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε κατά 0,1% στις 765,79 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας μειώθηκαν κατά 1,7% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, εκπλήσσοντας τους οικονομολόγους σε δημοσκόπηση του Reuters που ανέμεναν ανάπτυξη 0,5%. Οι εξαγωγές, οι οποίες συρρικνώθηκαν για πρώτη φορά φέτος, μειώθηκαν απότομα από τον αναθεωρημένο ρυθμό ανάπτυξης 5,5% τον Αύγουστο.

Η αύξηση των εισαγωγών τον Σεπτέμβριο ανήλθε στο 2,1%, χαμηλότερα επίσης από τις προσδοκίες των οικονομολόγων που ανέμεναν ανάπτυξη 3,2%. Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο από την ανάπτυξη του 2,3% τον Αύγουστο.

Επίσης, το ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο 4,1%, ελαφρώς χαμηλότερα από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές, δηλαδή να παραμείνει αμετάβλητο από τον Αύγουστο στο 4,2%.

Το ποσοστό συμμετοχής στην εργασία της Αυστραλίας αυξήθηκε ελαφρά στο 67,2% τον Σεπτέμβριο, αυξημένο κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες από τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές