Εν αναμονή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται θετικά περιμένοντας την τρίτη μείωση επιτοκίου από τις νομισματικές αρχές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,20%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,02% στις 8.327 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,49% στις 19.526 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,48% στις 7.527 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Nestle υποχωρεί κατά 2,4%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της για τους πρώτους εννέα μήνες του 2024 ανήλθαν σε 67,1 δισ. ελβετικά φράγκα, σημειώνοντας πτώση 2,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Η οργανική ανάπτυξη της εταιρείας διαμορφώθηκε στο 2% στο εννεάμηνο, ενώ η διοίκηση υποβάθμισε ξανά τις προοπτικές της για το 2024, τονίζοντας ότι τώρα βλέπει οργανική αύξηση πωλήσεων σε «περίπου 2%» φέτος, τα υποκείμενα κέρδη συναλλαγών κοντά στο 17% και αναμένει ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα είναι «σε γενικές γραμμές σταθερά».

Η ΕΚΤ αναμένεται να αποφασίσει την τρίτη μείωση των επιτοκίων του έτους καθώς οι κίνδυνοι πληθωρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποχωρούν ταχύτερα από το αναμενόμενο. Οι αυξήσεις των τιμών στη ζώνη του ευρώ μειώθηκαν στο 1,8% τον Σεπτέμβριο, κάτω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

Ο Jari Stehn της Goldman Sachs, εκτίμησε ότι μέρος των λόγων που το ευρώ δεν έχει δεχθεί περισσότερη πίεση τις τελευταίες εβδομάδες είναι επειδή η ΕΚΤ μειώνει τα επιτόκια «με τρόπο πολύ εξαρτώμενο από τα δεδομένα χωρίς να δίνει πολλά στην καθοδήγηση σχετικά με το πού θα κατευθυνθεί στη συνέχεια”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές