Ήπια ανοδικά έκλεισαν και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, φτάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς έλαβαν στηρίξεις τόσο από τα νέα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομική δραστηριότητα παραμένει υγιής, μετριάζοντας τους φόβους για το ενδεχόμενο ύφεσης, όσο και από τον κλάδο των ημιαγωγών (chip).

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,37% στις 43.239 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,02% στις 5.841 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,04% στις 18.373 μονάδες.

Οδηγός στη σημερινή άνοδο ήταν ο κλάδος των chip, καθώς η Taiwan Semiconductor σημείωσε άλμα 8% στην Ασία νωρίτερα σήμερα, ενώ η μετοχή, που διαπραγματεύεται στον Nasdaq, κέρδισε 12%. Η εταιρεία, σημαντικός προμηθευτής της Nvidia και άλλων κατασκευαστών chip, ανέφερε ισχυρά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και αύξησε τις προβλέψεις εσόδων της για τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους.

Επίσης, κέρδη άνω του 5% σημείωσε και η Expedia, αφού οι Financial Times ανέφεραν ότι η Uber διερεύνησε μια πιθανή προσφορά εξαγοράς για την online ταξιδιωτική εταιρεία. Σύμφωνα με πηγές των Financial Times, το ενδιαφέρον της Uber για την Expedia βρίσκεται σε «πρώιμο στάδιο».

Στο μεταξύ, τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Σεπτεμβρίου έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες εξακολουθούν να είναι ισχυρές, καθώς σε μηνιαίο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 0,4%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να αυξηθούν κατά 0,3%.

Στα υπόλοιπα μάκρο, ο αριθμός των εποχικά προσαρμοσμένων αρχικών αιτημάτων για το επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 19.000 σε 241.000 την εβδομάδα που έληξε στις 12 Οκτωβρίου. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων αυξήθηκε κατά 4.750 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας και διαμορφώθηκε στις 236.250.

Επίσης, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 0,6% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2023, σύμφωνα με την έκθεση του Συμβουλίου των Διοικητών της Federal Reserve.

Η μεταποιητική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο και κατά 0,5% σε ετήσια βάση.

Τέλος, η εμπιστοσύνη στον κλάδο των οικοδόμων αυξήθηκε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Ένωση Κατασκευαστών Κατοικιών (NAHB)/Wells Fargo Housing Market Index (HMI). Ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 43, σημειώνοντας αύξηση δύο μονάδων σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street