
Ήπια ανοδικά κινείται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παίρνει κάποιες στηρίξεις από επιλεγμένους τίτλους, όπως την ΕΛΧΑ και τη Eurobank, χωρίς όμως να είναι ικανές ώστε να εδραιώσουν την τρίτη ανοδική συνεδρίαση στη σειρά.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,30% στις 1.434,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,35% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.492,16 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,73% στις 1.228,17 μονάδες.
Στάση αναμονής πέριξ των 1.430 μονάδων στο ΧΑ
Διαχείριση θέσεων
Ένα ακόμη rotation θέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη στην εγχώρια αγορά, με τους αγοραστές να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα, δείχνοντας ότι μέρος της ρευστότητας διοχετεύεται εκ νέου στο ταμπλό. Ωστόσο, δεν είναι αρκετή ώστε να δημιουργήσουν ανοδική τάση, ελλείψει μάλιστα και των εισροών των ξένων.
Από πλευράς όγκου συναλλαγών, αυτός συνεχίζει να προβληματίζει, ενώ για τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πεδίο ενδιαφέροντος και ανάλυσης για τους πελάτες λιανικής, ούτε λόγος. Μ’ αυτά και μ’ αυτά η συνολική κεφαλαιοποίηση του ΧΑ δεν μπορεί να υπερβεί πειστικά το ορόσημο των 100 δισ. Ευρώ, ενώ η τραπεζοκεντρικότητα συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο του χρηματιστηριακού ταμπλώ.
Πάντως, κοιτώντας τα θεμελιώδη, τα «γερά χαρτιά» του ΧΑ – ισχυρή εταιρική κερδοφορία, discounts σε σχέση με τα ευρωπαϊκά, ανθεκτικοί ρυθμοί μακροοικονομικής επέκτασης παρά τα οικονομικά «σύννεφα» στην Ευρωζώνη και τα πολεμικά στη Μέση Ανατολή – διατηρούνται και αναμένεται να επιβεβαιωθούν και στο υπόλοιπο του έτους.
Παράλληλα, υπάρχουν και άλλοι «μπαλαντέρ», όπως η πορεία αναβάθμισης του ελληνικού αξιόχρεου και ίσως του ΧΑ, η διαφαινόμενη πολιτική σταθερότητα, η αποκλιμάκωση του spread του κρατικού ομολόγου, οι υψηλές μερισματικές διανομές κλπ., παράγοντες όμως οι οποίοι έχουν αρχίσει να θεωρούνται «δεδομένοι», να μην εκπλήσσουν και σε τελική ανάλυση να μην προκαλούν «βιασύνη εισόδου» στις ελληνικές κεφαλαιαγορές.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, ΕΛΧΑ, Eurobank και Τιτάν σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΔΑΑ, Aegean, Motor Oil, Alpha Bank, Σαράντης, Ελλάκτωρ, Metlen, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ και Coca Cola.
Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Autohellas και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ Cenergy και ΟΤΕ δεν έχουν μεταβολή.


Latest News

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες

Αδύναμες οι συναλλαγές στο ΧΑ - Ελαφρύ το προβάδισμα των πωλητών
O Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.649,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια

Χαμηλού... κόστους η διόρθωση στο ΧΑ με αντίσταση στις 1.650 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,08%, στις 1.655,23 μονάδες

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS