Ήπια ανοδικά κινείται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παίρνει κάποιες στηρίξεις από επιλεγμένους τίτλους, όπως την ΕΛΧΑ και τη Eurobank, χωρίς όμως να είναι ικανές ώστε να εδραιώσουν την τρίτη ανοδική συνεδρίαση στη σειρά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,30% στις 1.434,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,35% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.492,16 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,73% στις 1.228,17 μονάδες.

Στάση αναμονής πέριξ των 1.430 μονάδων στο ΧΑ

Διαχείριση θέσεων

Ένα ακόμη rotation θέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη στην εγχώρια αγορά, με τους αγοραστές να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα, δείχνοντας ότι μέρος της ρευστότητας διοχετεύεται εκ νέου στο ταμπλό. Ωστόσο, δεν είναι αρκετή ώστε να δημιουργήσουν ανοδική τάση, ελλείψει μάλιστα και των εισροών των ξένων.

Από πλευράς όγκου συναλλαγών, αυτός συνεχίζει να προβληματίζει, ενώ για τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πεδίο ενδιαφέροντος και ανάλυσης για τους πελάτες λιανικής, ούτε λόγος. Μ’ αυτά και μ’ αυτά η συνολική κεφαλαιοποίηση του ΧΑ δεν μπορεί να υπερβεί πειστικά το ορόσημο των 100 δισ. Ευρώ, ενώ η τραπεζοκεντρικότητα συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο του χρηματιστηριακού ταμπλώ.

Πάντως, κοιτώντας τα θεμελιώδη, τα «γερά χαρτιά» του ΧΑ – ισχυρή εταιρική κερδοφορία, discounts σε σχέση με τα ευρωπαϊκά, ανθεκτικοί ρυθμοί μακροοικονομικής επέκτασης παρά τα οικονομικά «σύννεφα» στην Ευρωζώνη και τα πολεμικά στη Μέση Ανατολή – διατηρούνται και αναμένεται να επιβεβαιωθούν και στο υπόλοιπο του έτους.

Παράλληλα, υπάρχουν και άλλοι «μπαλαντέρ», όπως η πορεία αναβάθμισης του ελληνικού αξιόχρεου και ίσως του ΧΑ, η διαφαινόμενη πολιτική σταθερότητα, η αποκλιμάκωση του spread του κρατικού ομολόγου, οι υψηλές μερισματικές διανομές κλπ., παράγοντες όμως οι οποίοι έχουν αρχίσει να θεωρούνται «δεδομένοι», να μην εκπλήσσουν και σε τελική ανάλυση να μην προκαλούν «βιασύνη εισόδου» στις ελληνικές κεφαλαιαγορές.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΕΛΧΑ, Eurobank και Τιτάν σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΔΑΑ, Aegean, Motor Oil, Alpha Bank, Σαράντης, Ελλάκτωρ, Metlen, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ και Coca Cola.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Autohellas και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ Cenergy και ΟΤΕ δεν έχουν μεταβολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών