Πράκτορες του FBI συνέλαβαν το πρωί της Πέμπτης έναν 25χρονο άνδρα από την Αλαμπάμα, με την κατηγορία ότι χάκαρε τον λογαριασμού X (πρώην Twitter) της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) τον περασμένο Ιανουάριο, σε μία κίνηση η οποία είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο της τιμής του Bitcoin κατά περισσότερο από χίλια δολάρια.

Όπως ανακοίνωση το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Eric Council Jr., κατηγορείται για συνωμοσία για διάπραξη κλοπής ταυτότητας και απάτης πρόσβασης σε συσκευές.

Crypto: Χάος στην αγορά από χακαρισμένο μήνυμα της SEC

Ο Council κατηγορείται ότι συνωμότησε με άλλους για να χακάρει τον λογαριασμό της SEC και να στείλει ένα ψεύτικο tweet στο όνομα του προέδρου του οργανισμού στις 9 Ιανουαρίου που έλεγε: «Σήμερα η SEC χορηγεί έγκριση για #Bitcoin ETF για εισαγωγή σε όλα τα εγγεγραμμένα εθνικά χρηματιστήρια αξιών. ”

Από το ράλι στη βουτιά το Bitcoin

Μόλις δημοσιεύτηκε αυτό το fake tweet η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος αυξήθηκε κατά περισσότερα από 1.000 δολάρια.

Λίγο αργότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέκτησε τον έλεγχο του λογαριασμού της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανακοίνωσε ότι το tweet ήταν ψευδές και  πως η ανάρτηση οφειλόταν σε χακάρισμα.

«Μετά από αυτή τη διορθωτική αποκάλυψη, η αξία του BTC μειώθηκε κατά περισσότερα από 2.000 $ ανά bitcoin», σημείωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το χακάρισμα συνέβη σε μια στιγμή που η SEC εξέταζε εάν θα εγκρίνει προς πώληση αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήριο που κατείχαν αυτό το κρυπτονόμισμα.

Μια μέρα μετά το χακάρισμα, η SEC ενέκρινε αλλαγές στον κανόνα που επέτρεψαν τη δημιουργία ETF bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Blockchain