Ενέργεια ικανή να τροφοδοτεί 144 καταστήματα της Tesco, εξασφάλισε η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ μέσω της μεγαλύτερης συμφωνίας αγοράς ενέργειας (PPA) στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Το νέο ηλιακό πάρκο Cleve Hill στο Faversham του Kent, κατασκευάζεται από την Quinbrook Infrastructure Partners και θα παρέχει έως και το 10% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της Tesco. .

EDP: Συνδέει στο δίκτυο το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της στην Ιταλία

Σύμφωνα με την αλυσίδα η νέα συμφωνία βοηθα περαιτέρω, συμβάλλοντας στην παροχή ενεργειακής ασφάλειας στην Tesco στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επιτύχει ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2035.

Συγκεκριμένα, η  Tesco ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή της μεγαλύτερης συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη διευκόλυνση της γαλλικής EDF, εξασφαλίζοντας το 65% της παραγωγής ηλιακής ενέργειας από το ηλιακό πάρκο Cleve Hill. Το Cleve Hill, που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Κεντ, είναι το μεγαλύτερο έργο ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης μπαταριών που έχει κατασκευαστεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με δυναμικότητα 373 μεγαβάτ (MW). Το έργο, το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται στις αρχές του 2023, πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2025.

Το ηλιακό πάρκο Cleve Hill στη βόρεια ακτή του Κεντ

Η συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) της Tesco είναι 15ετούς διάρκειας  και αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη εταιρική συμφωνία αυτου του είδους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Cleve Hill προβλέπεται να παράγει ετησίως αρκετή ανανεώσιμη ενέργεια για να καλύψει τις αντίστοιχες ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια 144 μεγάλων καταστημάτων της Tesco. Το ηλιακό πάρκο, στην πλήρη ανάπτυξή του εντος του επόμενου έτους Η τοποθεσία θα διαθέτει περισσότερα από 560.000 ηλιακά πάνελ και υποδομές αποθήκευσης ενέργειας, γεγονός που την καθιστά σημαντική συνεισφορά στο τοπίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, με την EDF να παρέχει υπηρεσίες εξισορρόπησης και διαμόρφωσης ισχύος για τη διευκόλυνση της συμφωνίας.

Ο Κέν Μέρφυ διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Tesco δήλωσε ότι «Το ηλιακό πάρκο Cleve Hill, με τη δυνατότητά του να παράγει έως και το 10% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων συμφωνιών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που έχουμε ανακοινώσει τα τελευταία πέντε χρόνια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή