Στο Μοντερέυ του Μεξικού έγινε χθες η τελετή θεμελίωσης του νέου εργοστασίου βαρέων φορτηγών της Volvo. Στην εκδήλωση εκτος απο τον εκτελεστικό πρόεδρο του ομίλου φορτηγών της Volvo Γιενς Χολτινγκέρ, παρέστησαν ο κυβερνητης της Πολιτειας Νουέβο Λεόν Σαμιουελ Γκαρσία και ο πρέσβης της Σουηδίας στο Μεξικό

Το νέο εργοστάσιο θα συμπληρώσει την παραγωγή του Ομίλου στις ΗΠΑ και θα παρέχει πρόσθετη υποστήριξη των σχεδίων ανάπτυξης τόσο της Volvo Trucks όσο και της Mack Trucks στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, καθώς και των πωλήσεων φορτηγών Mack στο Μεξικό και τη Λατινική Αμερική. Το εργοστάσιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2026.

Stellantis: Θα αναθεωρήσει το μέλλον των 14 εμπορικών σημάτων της έως το 2026

Η ανάπτυξη στη Βόρεια Αμερική αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τον Όμιλο και η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος μιας συνολικής προσπάθειας για την αύξηση της ισχύος και της ευελιξίας του βιομηχανικού αποτυπώματος και της εφοδιαστικής αλυσίδας του Ομίλου στην περιοχή.

Αυτό περιλαμβάνει μια συμφωνία για την απόκτηση του εργοστασίου παραγωγής της Commercial Vehicle Group (CVG) στη Βόρεια Καρολίνα, το οποίο παράγει καμπίνες για τα βαρέα και μεσαία φορτηγά της Mack, έναντι περίπου 40 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (410 εκατ. σουηδικές κορώνες (SEK). Η συμφωνία ανακοινώθηκε την 1η Αυγούστου από την CVG και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

O εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου φορτηγών της Volvo (Volvo και Mack) Γιένς Χολτινγκέρ στο κέντρο, ο Κυβερνήτης της Πολιτείας Nuevo Leon, Σαμιουελ Γκαρσία δεύτερος απο αριστερα και ο πρέσβης της Σουηδίας Γκούναρ Αλντεν στο Μεξικό στην τελετή θεμελίωσης του νέου εργοστασίου Cienega de Flores, Mexico, October 15, 2024. REUTERS/Daniel Becerril?

Το εργοστάσιο του Monterrey αντιπροσωπεύει επένδυση ύψους περίπου 700 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (7,2 δισ. SEK) και θα επικεντρωθεί στην παραγωγή συμβατικών οχημάτων βαρέως τύπου για τις μάρκες Volvo και Mack. Θα είναι μια πλήρης μονάδα συναρμολόγησης συμβατικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής αμαξωμάτων καμπίνας και βαφής.

Ο Όμιλος Volvo έχει την έδρα του στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, απασχολεί περισσότερους από 100.000 εργαζόμενους και αναπτυσει δρασττηριοτητα σε  190 αγορές. Το 2023, οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε 553 δισεκατομμύρια SEK (48 δισεκατομμύρια ευρώ). Οι μετοχές της Volvo είναι εισηγμένες στο Nasdaq της Στοκχόλμης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή