Αποξηραμένα βερύκοκα ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Συγκεκριμένα, ο Φορέας και ειδικότερα η Περιφερειακή Δ/νση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία «Εκλεκτοί ξηροί καρποί BALLY NUTS ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΤΟΥΡΚΙΑΣ» σε πλαστική κλειστή συσκευασία 250 γρ, με ημερομηνία συσκευασίας 28/08/2024 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 28/08/2025, που συσκευάζεται από την επιχείρηση, BALLY NUTS Κ.Μ. ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΣΟΣ Ι.Κ.Ε., με έδρα Φαλήρου 32, ΤΚ 185 42, στον Πειραιά.

Το προϊόν εξετάστηκε από τη Χημική Υπηρεσία Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Τμήμα Χημικής Υπηρεσίας Καβάλας του Γενικού Χημείου του Κράτους, της ΑΑΔΕ, και διαπιστώθηκε ότι περιέχει διοξείδιο του θείου σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για το ευρωπαϊκό συμβούλιο – Τα θέματα της ατζέντας
Επικαιρότητα |

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για το ευρωπαϊκό συμβούλιο - Τα θέματα της ατζέντας

Πρόκειται για την πρώτη Σύνοδο της νέας σεζόν και η ατζέντα είναι «βαριά» - Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η έκθεση Ντράγκι για την ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας

Χρήστος Γείτονας: Ήθελε να γίνει γιατρός… έχτισε το μεγαλύτερο ιδιωτικό σχολείο
Επικαιρότητα |

Χρήστος Γείτονας: Ήθελε να γίνει γιατρός… έχτισε το μεγαλύτερο ιδιωτικό σχολείο

Ο Χρήστος Γείτονας ιδρυτής του CGS έφυγε από τη ζωή - «Υπήρξε οραματιστής της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας που καθοδήγησε τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο για πέντε δεκαετίες», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα εκπαιδευτήρια