
Ο Γιαχία Σινουάρ θεωρείται ότι είναι νεκρός σύμφωνα με πολλά ισραηλινά ΜΜΕ την ώρα που το Ισραήλ επίσημα διεξάγει εξετάσεις DNA για να εξακριβώσει ότι ο ένας από τους μαχητές που ο στρατός σκότωσε σε επιδρομή «ρουτίνας» στη Γάζα είναι όντως ο ηγέτης της Χαμάς.
Μέχρι τώρα η Χαμάς δεν έχει προχωρήσει σε κανένα σχόλιο, ενώ αξιωματούχοι του στρατού λένε στα ισραηλινά ΜΜΕ ότι το πιο πιθανό είναι ο Σινουάρ να είναι νεκρός.
Γιαχία Σινουάρ: Νέο θρίλερ με την τύχη του
Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού μετέδωσε επίσης ότι ο ηγέτης της Χαμάς είναι νεκρός σε μάχες στην περιοχή Ταλ Αλ Σουλτάν στη νότια Γάζα, ενώ το Ισραήλ ενημέρωσε την Ουάσιγκτον ότι υπάρχει πιθανότητα ο Σινουάρ να έχει δολοφονηθεί.
Το Ισραήλ έχει περιγράψει πολλές φορές τον Σινουάρ ως διάβολο και τον θεωρεί αρχιτέκτονα της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου. Φήμες για τον θάνατό του έχουν κυκλοφορήσει πολλές φορές αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Αντιδράσεις στην είδηση του πιθανού θανάτου του Σινουάρ
Η είδηση του πιθανού θανάτου του έχει προκαλέσει αναστάτωση στη Γάζα, σύμφωνα με το Al Jazeera, καθώς ο Σινουάρ είναι μία από τις πιο δημοφιλείς φιγούρες της παλαιστινιακής αντίστασης.
Ο ίδιος πέρασε πάνω από 20 χρόνια σε ισραηλινή φυλακή όπου αναδείχθηκε επίσης σε ηγετική μορφή μεταξύ των Παλαιστίνων κρατουμένων.
Ο Σινουάρ αντικατέστησε τον Ισμαήλ Χανίγια στην ηγεσία της Χαμάς, μετά τη δολοφονία του τελευταίου πριν από 2,5 μήνες στην Τεχεράνη, αναλαμβάνοντας επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για κατάπαυση πυρός.
Εάν είναι νεκρός η θέση του διαπραγματευτή παραμένει για ακόμα μία φορά κενή, κάτι που ανησυχεί τις οικογένειες των ομήρων που ανησυχούν ότι οι δικοί τους δεν θα επιστρέψουν από τη Γάζα.
Τι λένε οι συγγενείς των ομήρων
Η Einav Zangauker, μητέρα του ομήρου Matan Zangauker, σχολίασε τις πληροφορίες ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε, λέγοντας ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, η ζωή του γιου της και των υπόλοιπων ομήρων βρίσκεται σε κίνδυνο.
Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε: «Μην θάψετε τους ομήρους. Πηγαίνετε τώρα στους μεσολαβητές και ξεκινήστε μια νέα ισραηλινή πρωτοβουλία. Ο Ματάν μου και οι άλλοι όμηροι στις σήραγγες δεν έχουν χρόνο. Πήρατε την εικόνα της νίκης. Τώρα φέρτε μια συμφωνία».
Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων κάλεσε την κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να κάνει συμφωνία για τους ομήρους.
«Καλούμε την ισραηλινή κυβέρνηση, τους παγκόσμιους ηγέτες και τις χώρες που μεσολαβούν να αξιοποιήσουν το στρατιωτικό επίτευγμα και να το μετατρέψουν σε διπλωματική επιτυχία, επιδιώκοντας μια άμεση συμφωνία για την απελευθέρωση και των 101 ομήρων, νεκρών ή ζωντανών».
Πηγή: in.gr


Latest News

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση