Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών η πρώην επίτροπος στην ΕΟΚ και πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου.

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 15:00 το μεσημέρι στη γενέτειρά της, τα Βαλιμίτικα Αιγίου.

Σύντομο βιογραφικό

Η Βάσω Παπανδρέου ήταν κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, επί σειρά ετών, καθώς και επίτροπος της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ (η πρώτη γυναίκα επίτροπος).

Το 1993 συγκέντρωσε 256.831 σταυρούς προτίμησης στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθηνών, την υψηλότερη επίδοση στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Γεννημένη στα Βαλιμίτικα Αιγίου, στις 9 Δεκεμβρίου 1944, η Βάσω Παπανδρέου σπούδασε Οικονομικά στην τότε ΑΣΟΕΕ και συνέχισε στην Αγγλία όπου έλαβε μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου και διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Reading, και στη συνέχεια δίδαξε στην Οξφόρδη.

Διετέλεσε μεταξύ άλλων υφυπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1985-1986), αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1986-1987), αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου για τα θέματα της Ελληνικής Προεδρίας στη Κοινότητα (1988-1989), επίτροπος της ΕΟΚ για την Απασχόληση, τις Εργασιακές Σχέσεις και Κοινωνικές Υποθέσεις, το Ανθρώπινο Δυναμικό, την Εκπαίδευση και Κατάρτιση, και την Ισότητα των δύο Φύλων (1989-1993), υπουργός Ανάπτυξης (1996-1999), Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (1999-2001) και ΠΕΧΩΔΕ (2001-2004) σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ήταν η πρώτη γυναίκα επίτροπος της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ. Έχει επίσης υπάρξει Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής (2009-2012).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για το ευρωπαϊκό συμβούλιο – Τα θέματα της ατζέντας
Επικαιρότητα |

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για το ευρωπαϊκό συμβούλιο - Τα θέματα της ατζέντας

Πρόκειται για την πρώτη Σύνοδο της νέας σεζόν και η ατζέντα είναι «βαριά» - Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η έκθεση Ντράγκι για την ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας

Χρήστος Γείτονας: Ήθελε να γίνει γιατρός… έχτισε το μεγαλύτερο ιδιωτικό σχολείο
Επικαιρότητα |

Χρήστος Γείτονας: Ήθελε να γίνει γιατρός… έχτισε το μεγαλύτερο ιδιωτικό σχολείο

Ο Χρήστος Γείτονας ιδρυτής του CGS έφυγε από τη ζωή - «Υπήρξε οραματιστής της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας που καθοδήγησε τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο για πέντε δεκαετίες», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα εκπαιδευτήρια