Με αύξηση των προσφερόμενων θέσεων και υψηλότερες πληρότητες σε σύγκριση με πέρυσι «υποδέχεται» το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου η Aegean.

Όπως εκτιμούν οι επιτελείς της εταιρείας φέτος καταγράφεται αυξημένη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια καθώς η αργία της 28ης Οκτωβρίου είναι Δευτέρα, και το τριήμερο προσφέρεται για μια ακόμη απόδραση.

Aegean: Αυξημένη κατά 5% η επιβατική κίνηση στο 9μηνο του 2024

Aegean: Πληρότητες εντός κι εκτός

Οι πτήσεις στο δίκτυο εξωτερικού από και προς τη βάση της Αθήνας έχουν πληρότητα που ξεπερνά το 80%, δηλαδή τουλάχιστον 5 μονάδες αυξημένη σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες του 2023. Ενώ, οι πτήσεις που εκτελούνται από και προς τη βάση της Θεσσαλονίκης καταγράφουν πληρότητα που αγγίζει το 85%, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 10% σε σχέση με τις ίδιες ημέρες την περασμένη χρονιά.

Όσον αφορά στο δίκτυο εσωτερικού της Aegean, τα δρομολόγια από και προς τη βάση της Αθήνας παρουσιάζουν πληρότητα που ξεπερνά το 70%, αυξημένη κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες του 2023. Παράλληλα, τα δρομολόγια από και προς τη βάση της Θεσσαλονίκης εμφανίζουν πληρότητα που αγγίζει το 80%, γεγονός που οδηγεί σε μια αύξηση μεγαλύτερη του 20% σε σχέση με πέρσι.

Οι κορυφαίοι προορισμοί

Aegean

Σε όσους επιλέγουν να ταξιδέψουν με γκρουπ, οι προορισμοί, που φαίνεται να ξεχωρίζουν για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, είναι η Λισαβόνα, η Ρώμη, το Μαρόκο, αλλά και το Παρίσι, ενώ υψηλά στις προτιμήσεις τους βρίσκονται και τα πιο μακρινά ταξίδια, εκτός Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συγκέντρωσαν και τα εντελώς νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Αμπού Ντάμπι και από Θεσσαλονίκη προς Άμστερνταμ, με τις πρώτες πτήσεις να ξεκινούν «γεμάτες» στις 27 και 28 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτη και η προτίμηση που συγκεντρώνει η Κωνσταντινούπολη, καθώς ο προορισμός βρίσκεται στην 6η θέση των κορυφαίων επιλογών εξωτερικού των ταξιδιωτών έως τώρα, με ισχυρή ανοδική τάση.

Σημειώνεται, ότι, η Aegean έχει καταγράψει 50% αύξηση τόσο στη δραστηριότητα, όσο και στην επιβατική κίνηση στην αγορά της Τουρκίας για το 2024 και έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να μεταφέρει περισσότερους από 400 χιλ. επιβάτες, προσφέροντας περισσότερες από μισό εκατομμύριο θέσεις, διευρύνοντας σημαντικά τις επιλογές των επιβατών.

Aegean

Σχετικά, με τη βάση της Θεσσαλονίκης, θετική επίδραση στην κίνηση φαίνεται να δημιουργεί και φέτος η αργία της εορτής του Αγίου Δημητρίου, παρόλο που πραγματοποιείται Σάββατο και όχι Παρασκευή, όπως πέρυσι που διευκόλυνε την επέκταση του τριημέρου.

Οι ημέρες υψηλής κίνησης είναι αναμενόμενα από τις 25 έως τις 29 Οκτωβρίου με την επιστροφή των ταξιδιωτών να μην επεκτείνεται πολύ περισσότερο. Σημειώνεται, πως παραδοσιακά προορισμοί, όπως είναι το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Ρόδος και η Αλεξανδρούπολη παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά λόγω της μεγάλης διαθεσιμότητας και συχνότητας των πτήσεων έχουν την τάση να παρουσιάζουν και κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Ταξιδιωτικοί προορισμοί της Aegean για την τελευταία στιγμή

Παρά τις υψηλές πληρότητες, οι ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής μπορούν ακόμα να προγραμματίσουν μια απόδραση για το τριήμερο που ακολουθεί σε προορισμούς εξωτερικού, όπως είναι η Κωνσταντινούπολη – όπου μάλιστα η εταιρεία προσθέτει μια ακόμη καθημερινή πτήση από/προς την Αθήνα, το Βουκουρέστι, η Λάρνακα – όπου έχει προστεθεί μια ακόμη καθημερινή πτήση από Αθήνα και έως 4 εβδομαδιαίες πτήσης από Θεσσαλονίκη, αλλά και τις βαλκανικές χώρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ενέκρινε το deal ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – More για το offshore αιολικό στην Αλεξανδρούπολη
Επιχειρήσεις |

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ενέκρινε το deal ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – More για το offshore αιολικό στην Αλεξανδρούπολη

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού άναψε το πράσινο φως στη συγκέντρωση - Δεν προκαλεί αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού