
Μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ στο τέλος του 2027 εξήγγειλε εν μέσω χειροκροτημάτων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Εφόσον υλοποιηθεί η εξαγγελία, ένας μέσος μισθός σε τρία χρόνια από σήμερα θα ισοδυναμεί με καθαρές αποδοχές της τάξεως των 1.150 ευρώ. Πιθανόν μάλιστα ο μέσος μισθός των εμποροϋπαλλήλων, οι οποίοι κατά κανόνα αμείβονται με υψηλότερους μισθούς από τον κατώτατο, να κινηθεί πιο πάνω.
Όλα αυτά όμως ισχύουν για τους πολλούς, αφού υπάρχουν επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα η ΛΟΥΙΣ ΒΟΥΙΤΤΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., που δεν περιμένει τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για να ανταμείψει τους υπαλλήλους της.
Οι απίστευτοι μισθοί στα καταστήματα της Louis Vuitton στην Ελλάδα
H «ακτινογραφία» των μισθολογικών δεδομένων της Louis Vuitton στην εν Ελλάδι θυγατρική της, όπως προκύπτουν από τις δημοσιοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το 2023, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή και ίσως να δημιουργεί μια μικρή… ζήλεια για τους υπόλοιπους εμποροϋπαλλήλους.
Με τζίρο 64,84 εκατ. ευρώ το 2023 αυξημένο κατά 19,3% σε σχέση με το 2022, οι 64 εργαζόμενοι της ελληνικής θυγατρικής του πολυεθνικού ομίλου πολυτελών ειδών έλαβαν αμοιβές 3,709 εκατ. ευρώ, με τις εργοδοτικές εισφορές που κατέβαλλε η επιχείρηση να φθάνουν τις 613.120 ευρώ. Δηλαδή κατά μέσο όρο 57.965 ευρώ μεικτά ετησίως ο καθένας και κάθε μία.
Το 2022 οι 46 Έλληνες υπάλληλοι (χωρίς να παίρνουμε και όρκο για την εθνικότητα) του ισχυρότερου ομίλου μόδας και οινοπνευματωδών του κόσμου είχαν ετήσια μεικτά έσοδα της τάξης των 2,557 εκατ. ευρώ, ήτοι 55.590 ευρώ ο καθένας και κάθε μία.
Κι όλα αυτά ενώ η κερδοφορία ήταν ελαφρώς μειωμένη (τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 18,66 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά φόρων σε 14,5 εκατ. ευρώ, αμφότερα μειωμένα κατά περίπου 4,4%), τόσο λόγω της πρόσληψης 18 νέων εργαζομένων όσο και των επενδύσεων σε νέα σημεία (200 χιλιάδες ευρώ κόστισαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στις εγκαταστάσεις του εστιατορίου Zuma στη Μύκονο, ενώ το κόστος κατασκευής του εν λόγω καταστήματος ανήλθε σε 600 χιλιάδες ευρώ).
Για να γίνουν αντιληπτά τα μεγέθη των αμοιβών αρκεί να αναφέρουμε ότι οι 126 εργαζόμενοι της ΕΧΑΕ (Ελληνικά Χρηματιστήρια) σε επίπεδο μητρικής εταιρείας το 2023 έλαβαν 7,007 εκατ. ευρώ σε μισθούς και λοιπές παροχές. Ήτοι 55.611 ευρώ ετησίως.
Ας σημειωθεί επίσης ότι η εταιρεία Randstad, από τους ηγέτες στην παροχή υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού παγκοσμίως αναφέρει ότι «ως υπάλληλος λιανικής πώλησης σε entry level θέση, ξεκινάς με μισθό κατά προσέγγιση τα 13.500€ ετησίως. Οι απολαβές σου αυξάνονται σταδιακά καθώς αποκτάς περισσότερη εμπειρία και εκπαιδευτικά προσόντα, είναι πιθανό ο μισθός σου να φτάσει τα 22.500€ ετησίως».
Τα «χρυσά» μερίσματα
Ικανοποιημένοι δεν είναι μόνο οι υπάλληλοι της Louis Vuitton στην Ελλάδα αλλά και οι διοικούντες τη μητρική εταιρεία, αφού η εγχώρια εταιρεία είναι πραγματικά μηχανή χρήματος, με αποτέλεσμα να έχουν λαμβάνειν 14,5 εκατ. ευρώ σε μερίσματα. Ήδη έχουν εισπράξει σχεδόν τα 10 εκατ. ευρώ με τη μορφή προμερίσματος και έπονται και τα 4,5 εκατ. ευρώ.
Τα καταστήματα
Εκτός από το κατάστημα Louis Vuitton στην καρδιά του πλέον luxury εμπορικού δρόμου της χώρας, στην οδό Βουκουρεστίου 19, και των 3 καταστημάτων του κορυφαίου brand στη Μύκονο, άνοιξε και η μπουτίκ στη μαρίνα της Βουλιαγμένης (Αstir Marina).
Μάλιστα, πέραν της Louis Vuitton, ο όμιλος LVMH έχει παρουσία και με ακόμη έναν ακόμη οίκο πολυτελείας, τον Loro Piana, που φημίζεται για τα υψηλής ποιότητας ρούχα από μαλλί και κασμίρι, ενώ στη χώρα μας διαθέτει ήδη ένα κατάστημα στο Nammos Village της Μυκόνου.
Τα καλύτερα έρχονται
Στην οικονομική της έκθεση η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως η ΛΟΥΙΣ ΒΟΥΙΤΤΟΝ Ελλάς θα συνεχίσει να είναι κερδοφόρα επισημαίνοντας τα εξής: «Η εικόνα των μελλοντικών διεθνών μετακινήσεων και του εισερχόμενου τουρισμού είναι θετική. Εφόσον τα θετικά σενάρια επιβεβαιωθούν, και σε συνδυασμό με την υπάρχουσα προσπάθεια εκμετάλλευσης της εσωτερικής αγοράς, αναμένουμε να υπάρξει μια ακόμη αύξηση της ζήτησης».
Ακόμη αναφέρεται πως «σε όλο αυτό το περιβάλλον αβεβαιότητας παγκοσμίως, τις συνεχιζόμενες πολεμικές εντάσεις στην Ουκρανία και το ξέσπασμα της ισραηλο-παλαινιστιακής σύγκρουσης, η οποία δυσχεραίνει την ασφάλεια και επαυξάνει το κόστος μεταφοράς αγαθών κατά μήκος διεθνών εμπορικών οδών ιδιαίτερα στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας η Louis Vuitton αποδεικνύεται ανθεκτική ώστε όχι μόνο να επιβιώνει αλλά και να παραμένει με κερδοφόρο αποτέλεσμα παρά τις συνθήκες».


Latest News

Νέα σελίδα για τη Μπάρμπα Στάθης - Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από την IDEAL Holdings
Στον όμιλο IDEAL περνά και επισήμως η Μπάρμπα Στάθης, μετά τη χρηματιστηριακή ανακοίνωση της εισηγμένης - Στα 130 εκατ. ευρώ το τίμημα της εξαγοράς

Μεγάλος ο κίνδυνος εθισμού από τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο - Οι δράσεις της ΕΕΕΠ
Στην έκθεσή της για το 2024, η ΕΕΕΠ επικεντρώνεται στη μεγιστοποίηση του θετικού αποτυπώματος της αγοράς τυχερών παιγνίων στην κοινωνία

Μεγάλου (Πειραιώς): Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, όχι περισσότερη γραφειοκρατία
Ο κ. Μεγάλου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του IIF, όπου ανέδειξε τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, τη σημασία της ευρωπαϊκής σύγκλισης και τις προοπτικές για το μέλλον

UBS: Η Τράπεζα Πειραιώς στις τοπ επιλογές μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών
Γιατί οι αναλυτές της UBS παραμένουν αγοραστές ελληνικών τραπεζών

Στάσσης: «Κόμβος ενέργειας και data centers η ΔΕΗ για τη ΝΑ Ευρώπη»
Ο Γιώργος Στάσσης πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ στη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε το GMF στην Αθήνα μίλησε για τις επενδύσεις 10 δισ. του ομίλου το 2025 -2027

Ολοκληρώθηκε το Rebrain Greece στο Λονδίνο με συμμετοχή της AKTOR
Στελέχη του Ομίλου AKTOR πραγματοποίησαν δεκάδες συνεντεύξεις με στελέχη της αγοράς, που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα οποία αξιολογούν την επιστροφή τους στην Ελλάδα

Τι βλέπει η Eurobank Equities για τις ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι
Οι ελληνικές τράπεζες ήδη έχουν σημειώσει ράλι άνω του 25% από την αρχή του έτους, σχεδόν κλείνοντας τη διαφορά με τις περιφερειακές τράπεζες

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για την τρίτη ηλικία διοργανώνει η Motor Oil
Ξεναγήσεις και δωρεάν εργαστήρια για την τρίτη ηλικία
![ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,5% στον τζίρο του λιανικού εμπορίου τον Ιανουάριο [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_ermou-_street-1024x600-1-600x352.png)
Με άνοδο τζίρου 2,5% ξεκίνησε το 2025 για το λιανεμπόριο [γράφημα]
Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Ιανουάριο 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024, παρουσίασε αύξηση 1,9%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ: Πιο ισχυρό Εμπόριο και ανθεκτικότερη οικονομία
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Σταύρος Καφούνης τόνισε πως το Εμπόριο είναι ο ισχυρότερος κλάδος της οικονομίας και το μεγάλο στοίχημα είναι να διατηρήσει πρωταγωνιστικό ρόλο