Κατά 1 εκατομμύριο περισσότερο από τη τιμή εκκίνησης πωλήθηκε το ακίνητο φιλέτο της οικογένειας Βάρδη στη Κηφισιά. Ο νέος ιδιοκτήτης προσέφερε 4.000.000 ευρώ για να αποκτήσει το ακίνητο κόσμημα ενώ η τιμή εκκίνησης ήταν τα 3.071.000 ευρώ. Έτσι το κτήμα των 8 στρεμμάτων άλλαξε τελικά χέρια και δεν ανήκει πλέον στην οικογένεια Βάρδη, αποκτώντας πλέον νέα ζωή…

Ο πλειστηριασμός αυτός ήταν ακόμη ένας για την οικογένεια, η οποία μετά την απώλεια του ιστορικού ξενοδοχείου «Πεντελικόν» το 2015 έχασε ακόμη ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο.

Κοντοβερός: Άλλος ένας πλειστηριασμός για τη βιομηχανική μονάδα

Πρόκειται για ένα οικόπεδο με την επ’ αυτού οικοδομή που βρίσκεται στην Κηφισιά Αττικής, στη θέση «Παληάγιαννη» επί της οδού Τομπάζη 14. Το κτήμα έχει επιφάνεια οκτώ χιλιάδες τριάντα τέσσερα και είκοσι έξι εκατοστά (8.034,26) τ.μ.

Σε αυτό έχει ανεγερθεί οικοδομή, η οποία κατά τον τίτλο κτήσης αποτελείται:

α) από υπόγειο επιφάνειας μέτρων τετραγωνικών διακοσίων εβδομήντα έξι (276,00), αποτελούμενο από κύριο χώρο επιφάνειας μέτρων τετραγωνικών εκατόν είκοσι (120,00) και κατά την υπόλοιπη επιφάνεια από βοηθητικούς χώρους και γκαράζ,

β) από ισόγειο επιφάνειας μέτρων τετραγωνικών εκατόν ογδόντα οκτώ και τριάντα ενός εκατοστών (188,31) και ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας μέτρων τετραγωνικών ογδόντα οκτώ και τριάντα τεσσάρων εκατοστών (88,34) και

γ) από πρώτο όροφο πάνω από το ισόγειο επιφάνειας μέτρων τετραγωνικών ογδόντα επτά και τριάντα τριών εκατοστών (87,33) και ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας μέτρων τετραγωνικών είκοσι παρόντα εκατοστών (20,40).

Στην ανατολική πλευρά του ακινήτου υπάρχει κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα) επιφανείας μέτρων τετραγωνικών εκατόν δώδεκα και πενήντα εκατοστών (112,50).

Τον Δεκέμβριο του 2015 κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στις 20 Ιουλίου 2017, κήρυξε την εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης, ορίζοντας ως χρόνο παύσης πληρωμών την 19η Δεκεμβρίου 2015.

Το «Πεντελικόν» και το όραμα της επιστροφής στην πατρίδα

Όνειρο του Χαράλαμπου Βάρδη, ομογενή από το μακρινό Σίδνεϋ ήταν να επιστρέψει στην Ελλάδα. Έτσι, την δεκαετία του 80 αφήνει την αλυσίδα των εστιατορίων που είχε δημιουργήσει στην Αυστραλία και φθάνει στα πάτρια εδάφη.

Στόχο έχει να μπει στην αγορά των πλούσιων και ισχυρών οικογενειών των βορείων προαστίων. Και έτσι και έγινε…

Το 1984 το ξενοδοχείο «Πεντελικόν» περνάει στα χέρια του, με την φιλοδοξία να συνεχίσει την ιστορία του που άρχισε τη δεκαετία του 1930. Ο Βάρδης διατηρώντας την μεγαλοπρέπεια του ξενοδοχείου και τα σημαντικά αρχιτεκτονικά του στοιχεία, το μεταμορφώνει σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Το «Πεντελικόν» όμως από το 2009 άρχισε να βαδίζει στο δρόμο της πτώσης.

Οικογένεια Βάρδη: Η άνοδος και η πτώση

Και όντως το Πεντελικόν τα επόμενα χρόνια και κυρίως την δεκαετία του 1990 αποκτά μια ανυπέρβλητη αίγλη. Γάμοι που άφησαν εποχή, εκδηλώσεις χλιδής, αστέρια Michelin, μυστικές συναντήσεις και κλεισίματα μεγάλων συμφωνιών και πολιτικές διεργασίες που έβγαζαν πρωθυπουργούς.Παρά την «αίγλη» και τους διάσημους καλεσμένους, το «Πεντελικόν» από το 2009 άρχισε να βαδίζει στο δρόμο της πτώσης. Περικοπές μισθών, χρέη, ανεξόφλητες επιταγές, μείωση των κρατήσεων από σταθερούς μάλιστα πελάτες με φόντο την οικονομική κρίση συνέθεταν το σκηνικό της βαριάς κατάστασης που επικρατούσε.

Τον Φεβρουάριο του 2012, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου πιάνεται στα δίχτυα της Οικονομικής Αστυνομίας για μη απόδοση φόρων προς το Δημόσιο ενώ το 2013 φοράει ξανά χειροπέδες αυτή τη φορά για χρέη προς το ΙΚΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ενέκρινε το deal ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – More για το offshore αιολικό στην Αλεξανδρούπολη
Επιχειρήσεις |

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ενέκρινε το deal ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – More για το offshore αιολικό στην Αλεξανδρούπολη

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού άναψε το πράσινο φως στη συγκέντρωση - Δεν προκαλεί αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού