Με το… όπλο ανά χείρας βρίσκεται ο όμιλος AVE, συμφερόντων του Νίκου Βαρδινογιάννη, αναζητώντας νέες ευκαιρίες επέκτασης εντός και εκτός Ελλάδας. Ψηλά στην ατζέντα φέρεται να βρίσκεται ο κλάδος των σούπερ μάρκετ, όπου δραστηριοποιείται μέσω της Retail & More, η οποία διατηρεί τα δικαιώματα ανάπτυξης και διαχείρισης της γαλλικής αλυσίδας Carrefour.

Νίκος Θ. Βαρδινογιάννης: Από τα videogames στο κρασί, στο τυρί, στο λάδι και στα σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγμένη είναι σε «ανοιχτή γραμμή» επικοινωνίας με πέντε έξι εταιρείες σε πέντε χώρες, διερευνώντας τις προοπτικές συνεργασίας.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως υπάρχουν επαφές και με την «ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός», οι οποίες είναι σε αρχικό στάδιο ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν υφίσταται συμφωνία. Πηγές του ομίλου AVE πάντως δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες περί προσέγγισης των δύο πλευρών.

Να σημειωθεί πως η Κρητικός αριθμεί πάνω από 890 σημεία (πολλά εκ των οποίων είναι franchise) πανελλαδικά, διαθέτει 8 κέντρα διανομής και απασχολεί σχεδόν 4.000 εργαζόμενους (στοιχεία 2023). Για εφέτος εκτιμάται ότι τα έσοδα θα αυξηθούν πάνω από 11% σε σχέση με πέρυσι και θα ανέλθουν στην περιοχή των 800 εκατ. ευρώ.

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης και η επιστροφή της Carrefour

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που ο όμιλος AVE μέσω της θυγατρικής Retail & More δείχνει έντονη διάθεση εξωστρέφειας και ανάπτυξης του σήματος Carrefour στην ελληνική και βαλκανική αγορά.

Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2024 προχώρησε στη μετατροπή των καταστημάτων «economy» που απέκτησε από την εταιρεία «Χολιόπουλος ΕΠΕ», έναντι 3,15 εκατ. ευρώ σε «Carrefour express» ενώ παράλληλα εγκαινίασε 12 Carrefour market και Carrefour express σε Βάρνα, Σόφια και Μπούργκάς, στο πλαίσιο επέκτασης στη Βουλγαρία όπου και διατηρεί παρουσία.

Έως τις 30 Ιουνίου 2024 η Retail & More που υπάρχουν δημοσιευμένα στοιχεία λειτουργούσε συνολικά 43 καταστήματα Carrefour, εκ των οποίων τα 17 εταιρικά ενώ στόχος είναι να ξεπεράσουν τα 50 καταστήματα στο τέλος του έτους.

Carrefour: Στόχος τα 70 καταστήματα έως το τέλος του 2024

Με στέρεα και σταθερά βήματα

Τη διάθεση του ομίλου να προχωρήσει σε εξαγορές είχε υπογραμμίσει μιλώντας πρόσφατα στον ΟΤ ο διευθύνων σύμβουλος της Retail & More, Βασίλης Στασινούλιας.

«Επεκτείνουμε την παρουσία μας με στέρεα και σταθερά βήματα. Επιλέγουμε σημεία και συνεργάτες που ανταποκρίνονται στους στρατηγικούς μας στόχους. Συνεχίζουμε να αναζητούμε τις κατάλληλες ευκαιρίες για να διευρύνουμε το αποτύπωμά μας, σε ένα ομολογουμένως απαιτητικό περιβάλλον για την κατανάλωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μπαράζ deals από τους ισχυρούς παίκτες

Όλα τα παραπάνω έρχονται τη στιγμή που υπάρχει έντονη κινητικότητα στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, με τους ισχυρούς παίκτες να αναζητούν διεξόδους ανάπτυξης μέσω επιλεκτικών εξαγορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΒ Βασιλόπουλος ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την εξαγορά της αλυσίδας Τερζής με παρουσία κυρίως στον Πύργο Ηλείας.

Για την επικείμενη εξαγορά είχε μιλήσει πριν λίγες μέρες ο Νίκος Λαβίδας, Brand Manager της αλυσίδας, χωρίς να αναφέρει το όνομα της εταιρείας, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι θα ενταχθεί στο νέο concept ανάπτυξης της ΑΒ που εστιάζει στη δικαιόχρηση.

Τα 6 καταστήματα της Τερζής που οσονούπω θα αλλάξουν χέρια, θα προστεθούν στα 178 σημεία μικρομεσαίων αλυσίδων, τα οποία εξαγοράστηκαν εν μέσω πληθωριστικής κρίσης, δηλαδή την τριετία από 2022 μέχρι και σήμερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις