Στο πλαίσιο των νέων πρωτοβουλιών της διοίκησης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), ξεκίνησε σειρά επαφών με αρμόδια Υπουργεία που συνδέονται άμεσα με το εξαγωγικό εμπόριο. Η δεύτερη από αυτές τις συναντήσεις πραγματοποιήθηκε χθες, 16 Οκτωβρίου 2024, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Γεώργιο Στρατάκο.

Τον ΠΣΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, η Αντιπρόεδρος κα. Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, η Αντιπρόεδρος κα. Αλεξάνδρα Πίττα-Χαζάπη και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Μπασσάμ Αζάρ.

Στάσιμες αλλά με μικρή ανάκαμψη στο τελευταίο δίμηνο οι εξαγωγές – Τι λένε οι εξαγωγείς [γραφήματα]

Κατά τη συνάντηση, κατατέθηκε υπόμνημα που αποτυπώνει τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές αγροτικές εξαγωγές και προτείνει άμεσα μέτρα για την ενίσχυσή τους. Τα θέματα που αναδείχθηκαν περιλαμβάνουν:

  • **Μείωση γραφειοκρατίας** και ψηφιοποίηση των διαδικασιών.
  • **Αντιμετώπιση ανταγωνισμού** και διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων από τρίτες χώρες.
  • **Ενίσχυση χρηματοδότησης**: πρόσβαση σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
  • **Στρατηγική προώθησης**: υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.
  • Αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από το **Nutriscure**.
ΠΣΕ

Το κλίμα της συνάντησης ήταν θερμό και εποικοδομητικό. Ο Υπουργός εξέτασε με προσοχή τα αιτήματα των εξαγωγέων και διαβεβαίωσε ότι ορισμένα από αυτά θα αντιμετωπιστούν άμεσα. Πρόκειται για μια σημαντική συνάντηση εργασίας, κατά την οποία διατυπώθηκαν ρεαλιστικές λύσεις για την ενίσχυση του εξαγωγικού τομέα, όπου είναι εφικτό.

Ο στόχος του ΠΣΕ είναι να ενημερώνει τα αρμόδια Υπουργεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του και, σε συνεργασία, να προτείνει βιώσιμες λύσεις που θα ενισχύσουν την εθνική οικονομία.

Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 5 Νοεμβρίου 2024 με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Δημήτριο Σκάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία