Έντονη νευρικότητα εμφανίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, μία ημέρα μετά και τη νέα μείωση επιτοκίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,06%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,32% στις 8.358 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,06% στις 19.595 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,25% στις 7.602 μονάδες.

Μικτά πρόσημα στην Ασία, νέο άλμα σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ

Αντίρροπες είναι οι δυνάμεις στις αγορές σήμερα, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να αυξάνεται κατά 1,17% και τις μετοχές εξόρυξης κατά 1,69%. Οι τηλεπικοινωνίες, η υγειονομική περίθαλψη και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας δέχονται πιέσεις.

Σε επίπεδο η μετοχή της Volvo σημειώνει απώλειες 0,8%, καθώς ανέφερε μείωση στις πωλήσεις και τα προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι καθαρές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 12% στα 117 δισ. σουηδικές κορώνες, από 132,3 δισ. σουηδικές κορώνες το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Ιούλιο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση 0,3%.

Στο μεταξύ, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Madis Muller δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει μια «γενική αίσθηση» ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα είναι «πιο μέτρια» από ό,τι θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί πριν από έναν ή δύο μήνες.

“Αυτό είναι επίσης πιθανό να σημαίνει λιγότερη ανοδική πίεση στις τιμές. Η αδύναμη κατάσταση και οι προοπτικές των οικονομιών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χωρών, της Γερμανίας και της Γαλλίας, διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό”, ανέφερε ο Muller.

Ενώ ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει ξανά στο στόχο του 2%, ο Muller προειδοποίησε ότι πρέπει να προσέξουμε τον τομέα των υπηρεσιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές