Μπορεί να δυσκόλεψε σήμερα τη Wall Street η αδυναμία του Dow Jones, αλλά τελικά η ώθηση που έδωσε η Netflix στην αγορά ήταν αρκετή, ώστε οι αμερικανικοί δείκτες να κλείσουν την έκτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,09% στις 43.275 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,40% στις 5.864 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,63% στις 18.489 μονάδες.

Δολάριο: Υποχωρεί ενώ οδεύει για τρίτη εβδομάδα κερδών

Οι δείκτες έκλεισαν μία ακόμη θετική εβδομάδα, την έκτη συνεχόμενη. Ο Dow Jones κέρδισε 0,9%, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq Composite πρόσθεσαν 0,8%, έκαστος, την εβδομάδα.

Η Wall Street σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Netflix ξεχώρισε, καταγράφοντας άνοδο 11%, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street και στις δύο γραμμές το τρίτο τρίμηνο, ενώ ανέφερε άλμα 35% στις συνδρομές διαφημίσεων σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Από την άλλη, η CVS Health έχασε πάνω από 5% μετά την ανακοίνωση της αλυσίδας φαρμακείων που ανακοίνωσε ότι ο επί σειρά ετών στέλεχος David Joyner αντικατέστησε την Karen Lynch στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου. Η CVS καθοδήγησε επίσης ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη τρίτου τριμήνου θα είναι μεταξύ 1,05 και 1,10 δολαρίων ανά μετοχή, λιγότερο από τα 1,69 δολάρια ανά μετοχή που αναμενόταν από τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet.

«Η σεζόν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έχει ξεκινήσει και παρά τα μικτά σήματα, φαίνεται να ικανοποιεί την αγορά», δήλωσε η Liz Young Thomas, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στο SoFi. «Είμαστε στα πρώτα βήματα, ωστόσο, χρειάζεται προσοχή καθώς τις τελευταίες ημέρες θα είμαστε λίγο πριν τις εκλογές και την επόμενη συνεδρίαση της Fed», πρόσθεσε.

Παρά την αναμενόμενη αύξηση της αστάθειας στην αγορά πριν από τις εκλογές, οι μετοχές ενδέχεται να συνεχίσουν να ανεβαίνουν μέχρι τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον Rob Williams, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στη Sage Advisory. «Συνήθως συμβαίνει το αντίστροφο – η αγορά διστάζει και μετά τις εκλογές τα πάει καλά. Αλλά σίγουρα αναμένουμε μετά της εκλογές αποκλιμάκωση της αστάθειας», πρόσθεσε.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 0,5% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκαν σε 1.354.000. Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2023, οι ενάρξεις μειώθηκε κατά 0,7%. Οι οικοδομικές άδειες μειώθηκαν κατά 2,9% σε μηνιαία βάση σε 1.428.000, που ήταν 5,7% χαμηλότερες από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street