Τις προθέσεις του να μην αλλάξει επίπεδο κατά τη λήξη της εβδομάδας δείχνει το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κινείται προσεκτικά και επιλεκτικά, με τη λήξη των παραγώγων μάλιστα να μην προσθέτει νέα δεδομένα στο τοπίο της αγοράς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,22% στις 1.441,88 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 45,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,6 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,36% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.512,52 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,25% στις 1.235,54 μονάδες.

Χαμηλές οι συναλλαγές

Ο τζίρος στην αγορά είναι και πάλι χαμηλός, με τις εντολές να εστιάζουν στις τράπεζες χωρίς να γίνεται κάποια προσπάθεια για τις 1.450 μονάδες. Βέβαια, η αγορά προέρχεται από μια τριήμερη άνοδο που έδωσε κάποιες αποδόσεις, ενώ επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι θα υπερασπιστεί τις 1.400 μονάδες.

Στόχος είναι η αγορά να κλείσει το χάσμα των 1.447 μονάδων, θυμίζοντας ότι οι 1.450 μονάδες είναι και πάλι ένα επίπεδο αντίστασης. Η κίνηση στην παρούσα ήρθε πρωτίστως από τον τραπεζικό και από λίγους επιλεγμένους δεικτοβαρείς τίτλους, όπως η ΔΕΗ, χωρίς ακόμα να βλέπουμε διάχυση στα μικρομεσαία που πάντα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Στον τραπεζικό κλάδο κυρίως όμως, αυτός δηλαδή που θα κάνει τη διαφορά, είναι να δοθεί ένα πειστικό αγοραστικό σήμα, κάτι που θα έρθει με ένα κλείσιμο πάνω από τις 1232,62 μονάδες. Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα 21/10 θα ξεκινήσει ξανά η διαπραγμάτευση της Τράπεζας Αττικής με τη μετοχή να είναι μετά από reverse split και έχοντας κόψει το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς κερδίζει 2,01%, με τις Βιοχάλκο, Metlen και ΔΕΗ να κινούνται με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Coca Cola, Aegean, Titan, Cenergy, Autohellas, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, η Jumbo χάνει 1,07%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Motor Oil, ΔΑΑ και ΕΥΔΑΠ. Χωρίς μεταβολή κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών