Νευρικότητα επικρατεί και σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παλεύει με το τριήμερο ανοδικό σερί και τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, την ώρα μάλιστα που αναμένει και την ετυμηγορία του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s για την ελληνική οικονομία.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης στο καταγράφει άνοδο 0,22% στις 1.441,88 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,4 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,30% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.510,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,25% στις 1.235,54 μονάδες.

Ηχηρό μήνυμα Goldman για Ελλάδα: Έρχεται νέος γύρος αναβαθμίσεων

Διαχείριση θέσεων

Μετά από τρεις ημέρες ανόδου και λίγες μονάδες πλησίον του ανώτατου ορίου της τρέχουσας συσσώρευσης, η αγορά καλείται σήμερα να διαχειριστεί τις θέσεις και να διατηρήσει τα κεκτημένα, καθώς δεν λείπουν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Το rotation δίνει κάποιες στηρίξεις μέχρι στιγμής, εντούτοις οι εντολές έρχονται και πάλι με το σταγονόμετρο, αποτυπώνοντας την επιφυλακτικότητα.

Στο μεταξύ η ελληνική οικονομία θα λάβει σήμερα άλλη μία αξιολόγηση από τον οίκο Standard & Poor’s, ο οποίος διατηρεί τη χώρα σε θετικό outlook, αφήνοντας δηλαδή ένα παράθυρο για μία ακόμα αναβάθμιση. Ωστόσο, αυτό καθ’ αυτό το θετικό outlook δεν εγγυάται την αναβάθμιση, αλλά αντανακλά την προσδοκία ότι η δημοσιονομική πειθαρχία που ακολουθείται θα συνεχίσει να μειώνει το χρέος, ενώ η ανάπτυξη θα εξακολουθήσει να υπερβαίνει το μέσο όρο της ευρωζώνης.

Πάντως μετά και την αναθεώρηση της οικονομικής ανάπτυξης του 2023 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή χτες, η Goldman Sachs σχολίασε ότι μπορεί να έρθουν νέες αναβαθμίσεις. Βελτιώνοντας και η επενδυτική τράπεζα με τη σειρά της τις εκτιμήσεις για το ελληνικό χρέος, εκτιμά ότι η οικονομία σε καλή θέση για να έχει μια επιπλέον αναβάθμιση στις προσεχείς αξιολογήσεις.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς, ΟΠΑΠ και Cenergy κερδίζουν λίγο πάνω από 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Metlen, Titan, Βιοχάλκο, Alpha Bank, ΔΕΗ, Autohellas, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Eurobank, Coca Cola και Σαράντης.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Jumbo, Εθνική, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, ΔΑΑ και Aegean, με τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Τέρνα Ενεργειακή να μην έχουν μεταβολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών