Σε όσους δεν αρέσει να δουλεύουν από το γραφείο ας πάνε σπίτια τους. Αυτό διαμηνύει σε ελεύθερη απόδοση η Amazon στους εργαζόμενους που αντιδρούν στην εντολή της εταιρείας να εργάζονται και τις 5 ημέρες της εβδομάδας από το γραφείο εγκαταλείποντας το μοντέλο της υβριδικής εργασίας.

Ένα από τα κορυφαία στελέχη της Amazon υπεραμύνθηκε της νέας πολιτικής που συναντά την αντίσταση των εργαζομένων -και όχι μόνο στην Amazon- λέγοντας ότι όσοι δεν την υιοθετούν μπορούν να αναζητήσουν αλλού δουλειά.

Amazon: Πώς αλλάζει τις τοπικές οικονομίες όπου μετακομίζει

Μιλώντας σε μια σύσκεψη στελεχών, ο διευθυντής τμήματος Ματ Γκάρμαν είπε, σύμφωνα με το Reuters, ότι 9 στους 10 εργαζομένους με τους οποίους έχει μιλήσει υποστηρίζουν τη νέα πολιτική της πλήρους επιστροφής στο γραφείο η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο.

Όσοι δεν επιθυμούν να εργαστούν στο γραφείο της Amazon πέντε ημέρες την εβδομάδα μπορούν να παραιτηθούν, διεμήνυσε χωρίς περιστροφές καθιστώντας σαφές ότ από την πλευρά της εταιρείας δεν θα παρασχεθεί καμία εναλλακτική.

«Αν υπάρχουν άνθρωποι που απλά δεν δουλεύουν καλά σε αυτό το περιβάλλον και δεν θέλουν, δεν πειράζει, υπάρχουν και άλλες εταιρείες τριγύρω», είπε χαρακτηριστικά ο Γκάρμαν.

Για να προσθέσει ότι: «παρεμπιπτόντως, δεν το εννοώ με άσχημο τρόπο. Θέλουμε να είμαστε σε ένα περιβάλλον όπου συνεργαζόμαστε».

«Όταν θέλουμε πραγματικά να καινοτομούμε σε ενδιαφέροντα προϊόντα, δεν έχω δει την ικανότητα να το κάνουμε αυτό όταν δεν είμαστε προσωπικά [παρόντες]», ισχυρίστηκε ο ίδιος.

«Οικειοθελείς παραιτήσεις»

Η πολιτική επιστροφής στο γραφείο έχει αναστατώσει πολλούς από τους υπαλλήλους της Amazon που προβάλλουν τον αντίλογο ότι χάνεται χρόνος με πρόσθετες μετακινήσεις και τα οφέλη της εργασίας από το γραφείο δεν υποστηρίζονται από ανεξάρτητα δεδομένα.

Η Amazon εφαρμόζει ακόμη την πολιτική τριών ημερών στο γραφείο, αλλά ο CEO Αντι Τζάσι ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία θα επαναφέρει το πενθήμερο εργασίας από το γραφείο για να «εφευρίσκει, να συνεργάζεται και να συνδέεται».

Ορισμένοι υπάλληλοι που δεν είχαν συμμορφωθεί προηγουμένως είπαν ότι «παραιτήθηκαν οικειοθελώς» και αποκλείστηκαν από τα εταιρικά συστήματα.

«Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος με αυτή την αλλαγή», είπε ο Γκάρμαν. «Ξέρω ότι δεν είναι όλοι», είπε, σημειώνοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν οι στόχοι της εταιρείας μόνο με τις τρεις υποχρεωτικές ημέρες εργασίας στο γραφείο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η με πολιτική των τριών ημερών, «δεν καταφέραμε πραγματικά τίποτα, σαν να μην καταφέραμε να συνεργαστούμε και να μάθουμε ο ένας από τον άλλον», επειδή οι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται στα γραφεία τους διαφορετικές ημέρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή