Ακόμη μια αναταραχή στους κόλπους του ομίλου LVMH, καθώς ο βραχίονας των πολυτελών οίνων και οινοπνευματωδών ποτών βρίσκεται το 2024 αντιμέτωπος με μειωμένες πωλήσεις και διαρροή στελεχών.

Ενδεικτικό της κρίσης που επικρατεί στο συγκεκριμένο τομέα είναι η είδηση πως ο επικεφαλής Philippe Schaus -ανώτερο στέλεχος με μακροχρόνια εμπειρία- πρόκειται να αποχωρήσει το επόμενο διάστημα, μην μπορώντας να διαχειριστεί το πρόβλημα της μείωσης ζήτησης.

LVMH: Πούλησε την Off -White του Virgil Abloh

Οι οίκοι Moët & Chandon, Krug, Veuve Clicquot, Hennessy, Château d’Yquem, Glenmorangie και Colgin συγκαταλέγονται στους παγκοσμίου φήμης οίνους και οινοπνευματώδη ποτά του ομίλου LVMH. Τα ίδια τους τα ονόματα έχουν γίνει συνώνυμα των πιο διάσημων προελεύσεων και terroirs. Από τη Σαμπάνια μέχρι το Μπορντό και άλλες παγκοσμίως γνωστές περιοχές οινοπαραγωγής, τα συγκεκριμένα Maisons – με πολλά από αυτά να έχουν μακραίωνη ιστορία – καλλιεργούν έναν μοναδικό χαρακτήρα και μοιράζονται μια σταθερή κουλτούρα αριστείας.

Υπό την ομπρέλα της Moët Hennessy, αυτές οι εξαιρετικές σαμπάνιες, οινοπνευματώδη ποτά και κρασιά από όλο τον κόσμο αποτελούν μια συλλογή σπάνιων εμπορικών σημάτων όπου συγκλίνουν η κληρονομιά και η καινοτομία, η αυθεντικότητα και η δημιουργικότητα.

Τα 26 brands της Moët Hennessy πέρασαν στην LVMH το 1987 μέσω της συγχώνευσης με τη Louis Vuitton, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για τη βιομηχανία της πολυτέλειας. Και αυτή η τελευταία όμως ήταν η ίδια μια συγχώνευση, όπως προέκυψε το 1971 μεταξύ της Moët & Chandon, ενός ιστορικού παραγωγού σαμπάνιας, γνωστού κυρίως για την Dom Perignon, και της Hennessy, ενός κορυφαίου παραγωγού κονιάκ.

LVMH: Η απότομη πτώση

Το πρώτο εξάμηνο του 2024 το συγκεκριμένο section βρέθηκε μπροστά σε αξιοσημείωτες δυσκολίες, σε αντίθεση με τις ισχυρότερες οικονομικές επιδόσεις του ευρύτερου ομίλου.

Ενώ η LVMH ανακοίνωσε έσοδα ύψους 41,7 δισ. ευρώ με οργανική ανάπτυξη 2%, ο τομέας Wine and Spirits σημείωσε μείωση εσόδων κατά 9% οργανικά, γεγονός που ανέδειξε την πολυπλοκότητα και τις αποκλίσεις εντός του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, όπως και τη μείωση ζήτησης για κονιάκ και σαμπάνια λόγω της πτώσης της κατανάλωσης στην Κίνα.

Το τμήμα Wines & Spirits είχε τη χειρότερη επίδοση τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, συνεχίζοντας μια τάση που το είδε να υπολείπεται όλων των άλλων κατηγοριών το 2023.

Την έξοδο επέλεξαν ο Philippe Schaus του τομέα Wines & Spirits της LVMH όπως και Chris de Lapuente, ο οποίος επιβλέπει το τμήμα που περιλαμβάνει τη Sephora.

Ο καπετάνιος (δεν) αφήνει το πλοίο τελευταίος

Χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση και με άρνηση οποιουδήποτε σχολιασμού, το Bloomberg αναφέρθηκε στην προοπτική του 61χρονου σήμερα Philippe Schaus να αποχωρήσει και μάλιστα άμεσα από τη θέση του επικεφαλής του τομέα Wines & Spirits της LVMH.

Κίνηση την οποία επιβεβαιώνει και η γαλλική La Lettre.

Η σχεδιαζόμενη «έξοδος» έρχεται μετά την ανακοίνωση της LVMH αυτή την εβδομάδα για την πτώση των πωλήσεων του τρίτου τριμήνου, με τα κρασιά και τα οινοπνευματώδη ποτά να αποτελούν και πάλι το τμήμα με τις χειρότερες επιδόσεις, πλήττοντας ιδιαίτερα τη χαμηλότερη κινεζική ζήτηση για προϊόντα όπως το κονιάκ Hennessy.

LVMH: Και οι αλλαγές συνεχίζονται

Είναι επίσης η τελευταία μεταβολή σε μια συνεχιζόμενη ανανέωση της εκτελεστικής επιτροπής που πιθανόν να προκαλέσει περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με τη μελλοντική ηγεσία του γαλλικού ομίλου που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Bernard Arnault.

Ο Chris de Lapuente, ο οποίος επιβλέπει το τμήμα που περιλαμβάνει τη Sephora, είναι ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος που πρόκειται να αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου. Είναι 61 ετών και η LVMH δήλωσε ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί.

Ο γεννημένος στο Λουξεμβούργο Schaus, εντάχθηκε στη LVMH πριν από δύο και πλέον δεκαετίες, αρχικά στη Louis Vuitton, πριν μετακινηθεί στην επιχείρηση αφορολόγητων ειδών DFS του ομίλου στο Χονγκ Κονγκ. Ενώ ορίστηκε Ο Schaus είναι επικεφαλής της Moet Hennessy τα τελευταία επτά χρόνια. Εντάχθηκε στην εκτελεστική επιτροπή της LVMH πριν από 12 χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή