Ο δισεκατομμυριούχος Μαρκ Κιούμπαν κατηγόρησε την Πέμπτη τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ για την πρότασή του να επιβάλει νέους δασμούς στα περισσότερα κινεζικά προϊόντα, υποστηρίζοντας ότι τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι Αμερικανοί και όχι οι Κινέζοι, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Κιούμπαν εμφανίστηκε με την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Κάμαλα Χάρις στο Ουισκόνσιν την Πέμπτη και πρόκειται να διοργανώσει μια συγκέντρωση για την Χάρις το Σάββατο στο Φοίνιξ, πριν μεταβεί στο Μίσιγκαν.

Ποιοι δισεκατομμυρριούχοι στηρίζουν τον Τραμπ και πόσα έδωσαν

Δεν ήταν ο μόνος δισεκατομμυριούχος σε προεκλογική εκστρατεία, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ βρέθηκε την Πέμπτη στην Πενσυλβάνια κινητοποιώντας τους ψηφοφόρους του Τραμπ ενόψει της ημέρας των εκλογών στις 5 Νοεμβρίου.

Τι είπε ο Μαρκ Κιούμπαν για τον Τραμπ

Το σχέδιο του Τραμπ να επιβάλει νέους δασμούς σε έως και 60% των αγαθών από την Κίνα σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την αμερικανική παραγωγή είναι μια «τρελή ιδέα» που θα τιμωρήσει τους καταναλωτές οι οποίοι θα πληρώσουν τελικά τον λογαριασμό, δήλωσε ο Κιούμπαν.

«Αυτός ο άνθρωπος έχει τόσο λίγη κατανόηση των δασμών, που νομίζει ότι η Κίνα πληρώνει γι’ αυτό. Είναι ο ίδιος τύπος που πίστευε επίσης ότι το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος», δήλωσε ο Κιούμπαν. «Το Μεξικό πλήρωσε για το τείχος;», ρώτησε ο Κιούμπαν το πλήθος, το οποίο απάντησε «όχι».

Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει ότι οι εμπορικές πολιτικές του, οι οποίες απαιτούν ακριβούς δασμούς σε αγαθά όχι μόνο από αντιπάλους όπως η Κίνα αλλά και από συμμάχους όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα αναζωογονήσουν την αμερικανική παραγωγή και θα αποφέρουν αρκετά έσοδα για να αμβλύνουν τις ανησυχίες σχετικά με το διογκούμενο έλλειμμα.

«Για μένα, η πιο όμορφη λέξη στον κόσμο είναι η λέξη δασμοί», δήλωσε ο Τραμπ την Τρίτη σε μια συνέντευξη στο Οικονομικό Κλαμπ του Σικάγο.

Ο Κιούμπαν, επιχειρηματίας και πρωταγωνιστής της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Shark Tank», φέρνει απήχηση στην ποπ κουλτούρα και επιχειρηματική αξιοπιστία που είναι ιδιαίτερα ελκυστική στους νέους άνδρες, οι οποίοι έχουν γίνει μια βασική δημογραφική ομάδα σε μια κούρσα όπου το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων έχει διευρυνθεί, καθώς οι άνδρες συνολικά έχουν στραφεί προς τον Τραμπ.

Ο Κιούμπαν αναγνώρισε στον Τραμπ ότι είχε μια συνεκτική εμπορική και δασμολογική πολιτική όταν ήταν πολιτικό αουτσάιντερ στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά δήλωσε ότι οι τρέχουσες ιδέες του είναι απλώς «ασυναρτησίες».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο Γκριντς που θέλει να σας κλέψει τα Χριστούγεννα», είπε. «Ο Γκριντς δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργούν οι δασμοί… Ο Γκριντς είναι αυτός που θα θέσει εκτός λειτουργίας αυτές τις μικρές επιχειρήσεις».

Σε αντίθεση με τον Μασκ, ο οποίος έχει δωρίσει σχεδόν 75 εκατ. δολάρια σε ομάδες που πρόσκεινται στον Τραμπ, ο Κιούμπαν δεν είναι πολιτικός δωρητής. Τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών δείχνουν μια μοναδική δωρεά ύψους 1.000 δολαρίων προς τη βουλευτή Ζόι Λόφγκρεν, Δημοκρατική της Καλιφόρνιας, το 2002 με το όνομα του Κιούμπαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή