
Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα θα βρίσκεται στην Αθήνα, στις 21 Οκτωβρίου, για να παρευρεθεί στο ορόσημο δημιουργίας Δικτύου Έμπιστων Επενδυτών.
Το εν λόγω Δίκτυο θα φέρει σε επαφή μια πρώτη ομάδα επενδυτών επιχειρηματικών κεφαλαίων που δεσμεύονται να επενδύσουν από κοινού με το Ταμείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (ΕΣΚ) για την επέκταση καινοτόμων εταιρειών υπερπροηγμένης τεχνολογίας σε όλη την Ευρώπη.
Πώς μοιράστηκε η… τράπουλα στη νέα Κομισιόν – Στις ισχυρές χώρες τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια
Η Επίτροπος κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα θα έχει επίσης διμερή συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συζητήσει την εμβάθυνση της συνεργασίας για την καινοτομία και τις προσπάθειες επέκτασης των επιχειρήσεων.
Η συνάντηση θα αναδείξει τον ολοένα και σημαντικότερο ρόλο της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό τοπίο καινοτομίας και θα διερευνήσει τρόπους με τους οποίους τα εργαλεία του ΕΣΚ μπορούν να στηρίξουν τις εθνικές πολιτικές καινοτομίας και να ευθυγραμμιστούν με τις προτεραιότητες της Ελλάδας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις επενδύσεις.
Κατά την επίσκεψή της, η Επίτροπος κ. Ιβάνοβα μαζί με την Ελληνίδα Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ζωή Ράπτη θα συναντηθούν με κορυφαία ενδιαφερόμενα μέρη του ελληνικού οικοσυστήματος για να συζητήσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η επέκταση των εταιρειών υπερπροηγμένης τεχνολογίας στην ΕΕ.
Τέλος, η Επίτροπος θα ανακοινώσει επίσης τις τελευταίες εταιρείες που προσχώρησαν στο EIC Scaling Club, το οποίο πλέον αποτελεί μια κοινότητα 120 ευρωπαϊκών επεκτεινόμενων επιχειρήσεων υπερπροηγμένης τεχνολογίας. Ο φιλόδοξος στόχος του EIC Scaling Club είναι το 20% των μελών της να επεκταθούν ώστε να γίνουν «εταιρείες-μονόκεροι», δηλαδή εταιρείες αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ.


Latest News

Τραμπ: Δεν θα εξαιρεθούν ο χάλυβας και το αλουμίνιο από τους δασμούς
O Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι δεν σκοπεύει να δημιουργήσει εξαιρέσεις στο θέμα των δασμών του αλουμινίου και του χάλυβα

Τι θα συζητήσουν Τραμπ και Πούτιν την Τρίτη
Όλα όσα αποκάλυψε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους επιστρέφοντας από Φλόριντα

Η Κίνα στοχεύει σε δυναμική τόνωση της κατανάλωσης -Τα μέτρα που ανακοίνωσε
Το σχέδιο προβλέπει δράσεις για την αύξηση των εισοδημάτων και της απασχόλησης και συνέχιση των μέτρων αντιμετώπισης της ανεργίας
![ΕΚΤ: Πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα με τα επιτόκια – Τι περιμένουν οι αναλυτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/lagarde-600x407.jpg)
Πόσο ακόμη θα μειώσει η ΕΚΤ τα επιτόκια - Η ανατροπή στις δημοσκοπήσεις [γραφήματα]
Πιο συντηρητικές είναι οι προβλέψεις αναλυτών και επενδυτών για τις επόμενες αποφάσεις της ΕΚΤ - Τι καθορίζει τη στάση τους

Ιλον Μασκ: Η μεγάλη άνοδος και το ρίσκο της πτώσης
Η σημαντική μείωση των πωλήσεων της Tesla αποδίδεται περισσότερο στις πολιτικές του παρεμβάσεις και λιγότερο στον κινεζικό ανταγωνισμό

Πώς ο Τραμπ σπάει τα νεύρα των αγορών – Οι απώλειες 4 τρισ. των μετοχών του S&P 500 και τα κέρδη 13 δισ. του ΧΑ
Οι δασμοί επηρεάζουν αρνητικά το επενδυτικό κλίμα - Η αντιστροφή του «Trump trade» και η υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών μετοχών

Από τον Balenciaga στον Gucci - Θα τα καταφέρει ο Ντέμνα Γκβασάλια;
Η προκλητική δουλειά του Ντέμνα για τον οίκο Balenciaga έθιξε πολλούς. Τώρα, καλείται να αποδείξει στον κόσμο της μόδας πως ήταν η σωστή επιλογή ως νέος επικεφαλής σχεδιαστή του οίκου Gucci.

Γιατί η Σουηδία επεκτείνει τις διαστημικές και αμυντικές δυνατότητές της
Η Σουηδία εξακολουθεί να εκτιμά τη συνεργασία με την Ουάσιγκτον, αλλά υποστηρίζει έναν ισχυρότερο ευρωπαϊκό πυλώνα του ΝΑΤΟ

Στην Tesla φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσει αντίποινα για τους δασμούς Τραμπ
Οι δηλώσεις της Tesla αντικατοπτρίζουν τις ανησυχίες πολλών αμερικανικών επιχειρήσεων σχετικά με τους δασμούς του Τραμπ

ΗΠΑ: Το ενεργειακό μέλλον του Καναδά στο συνέδριο CERA Week
Οι δασμoί Τραμπ και η εξίσωση που πρέπει να λύσει ο Καναδάς