Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα θα βρίσκεται στην Αθήνα, στις 21 Οκτωβρίου, για να παρευρεθεί στο ορόσημο δημιουργίας Δικτύου Έμπιστων Επενδυτών.

Το εν λόγω Δίκτυο θα φέρει σε επαφή μια πρώτη ομάδα επενδυτών επιχειρηματικών κεφαλαίων που δεσμεύονται να επενδύσουν από κοινού με το Ταμείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (ΕΣΚ) για την επέκταση καινοτόμων εταιρειών υπερπροηγμένης τεχνολογίας σε όλη την Ευρώπη.

Πώς μοιράστηκε η… τράπουλα στη νέα Κομισιόν – Στις ισχυρές χώρες τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια

Η Επίτροπος κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα θα έχει επίσης διμερή συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συζητήσει την εμβάθυνση της συνεργασίας για την καινοτομία και τις προσπάθειες επέκτασης των επιχειρήσεων.

Η συνάντηση θα αναδείξει τον ολοένα και σημαντικότερο ρόλο της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό τοπίο καινοτομίας και θα διερευνήσει τρόπους με τους οποίους τα εργαλεία του ΕΣΚ μπορούν να στηρίξουν τις εθνικές πολιτικές καινοτομίας και να ευθυγραμμιστούν με τις προτεραιότητες της Ελλάδας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις επενδύσεις.

Κατά την επίσκεψή της, η Επίτροπος κ. Ιβάνοβα μαζί με την Ελληνίδα Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ζωή Ράπτη θα συναντηθούν με κορυφαία ενδιαφερόμενα μέρη του ελληνικού οικοσυστήματος για να συζητήσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η επέκταση των εταιρειών υπερπροηγμένης τεχνολογίας στην ΕΕ.

Τέλος, η Επίτροπος θα ανακοινώσει επίσης τις τελευταίες εταιρείες που προσχώρησαν στο EIC Scaling Club, το οποίο πλέον αποτελεί μια κοινότητα 120 ευρωπαϊκών επεκτεινόμενων επιχειρήσεων υπερπροηγμένης τεχνολογίας. Ο φιλόδοξος στόχος του EIC Scaling Club είναι το 20% των μελών της να επεκταθούν ώστε να γίνουν «εταιρείες-μονόκεροι», δηλαδή εταιρείες αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή