Πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις ύψους 33,5 εκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζονται με εκτιμώμενους εσφαλμένους υπολογισμούς ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος εταιρειών, οι οποίες θα επιβαρυνθούν περαιτέρω με πρόστιμα, τόκους και προσαυξήσεις, επέβαλε η Φορολογική Αρχή της Ρουμανίας (ANAF) στην Telekom Romania Mobile, 100% θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ.

Οι πρόσθετες επιβαρύνσεις αφορούν τις Οικονομικές Χρήσεις 2017-2021.

Όμιλος ΟΤΕ: Η επόμενη μέρα έχει επενδύσεις και μετάβαση σε ψηφιακό μοντέλο λειτουργίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου, η Telekom Romania Mobile σκοπεύει να κάνει χρήση των διατάξεων του διατάγματος 107/2024 της Ρουμανίας, το οποίο προβλέπει την απαλλαγή από κυρώσεις, τόκους και προσαυξήσεις εάν καταβληθεί το αρχικό ποσό.

Παράλληλα, η θυγατρική του ΟΤΕ θα καταθέσει αίτηση για την ακύρωση των πορισμάτων του φορολογικού ελέγχου ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Τα παραπάνω ποσά αφορούν προηγούμενες χρήσεις και δεν επηρεάζουν τις οργανικές επιδόσεις του Ομίλου.

Δεν επηρεάζεται η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία του ΟΤΕ

Η Telekom Romania Mobile (TKRM) από την πλευρά της δεν συμφωνεί και δεν αποδέχεται τα ευρήματα της απόφασης και για αυτό θα προσβάλει την απόφαση. Επιπλέον, πηγές του Ομίλου ΟΤΕ σημειώνουν ότι το γεγονός αυτό δεν αναμένεται να επηρεάσει την επαναλαμβανόμενη κερδοφορία και τις επαναλαμβανόμενες χρηματοοικονομικές ροές του Ομίλου

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος ΟΤΕ βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης της θυγατρική στη Ρουμανία, ενώ μόλις τον περασμένο Μάιο γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την West Network Invest, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στη Digi Romania.

Η Digi ανήκει στον Όμιλο DIGI Communications, εταιρεία τηλεπικοινωνιών με παρουσία στη Ρουμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο. Ενδιαφέρον σημείο είναι ότι ο προηγούμενος ενδιαφερόμενος, η Clever Media, παραμένει στο νέο σχήμα σαν μέτοχος μειοψηφίας.

Το θέμα βρίσκεται πλέον στα… χέρια της ρουμανικής Ρυθμιστικής Αρχής ενώ από την πλευρά του ΟΤΕ δεν έχει ανακοινωθεί ούτε το πιθανό τίμημα της εξαγοράς, αλλά ούτε και κάποια τιμή στόχος που έχει τεθεί από τον ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Eurobank Equities: Στα 7,7 ευρώ η τιμή στόχος για την Πλαστικά Θράκης
Επιχειρήσεις |

Eurobank Equities: Στα 7,7 ευρώ η τιμή στόχος για την Πλαστικά Θράκης [πίνακας]

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο Όμιλος βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες αποδοτικότητας κόστους και την αύξηση του όγκου πωλήσεων σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Εθνική Τράπεζα: Μέσω συνεργατών το 70% των νέων καταναλωτικών δανείων
Επιχειρήσεις |

Εθνική Τράπεζα: Μέσω συνεργατών το 70% των νέων καταναλωτικών δανείων

Η επιτυχία της Εθνικής Τράπεζας βασίζεται σε ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών που συνεχώς επεκτείνεται, τονίζει ο Γενικός Διευθυντής Μετασχηματισμού, Στρατηγικής και Διευθύνων Δραστηριοτήτων της Εθνικής Τράπεζας

Δάνεια: Χριστούγεννα με χαμηλότερες δόσεις για χιλιάδες δανειολήπτες μετά την απόφαση της ΕΚΤ
Επιχειρήσεις |

Χριστούγεννα με χαμηλότερες δόσεις για χιλιάδες δανειολήπτες - Τι ετοιμάζουν οι τράπεζες μετά τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ

Κερδισμένοι από τη μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ όσοι έχουν επιχειρηματικά δάνεια  - Πότε θα αρθεί το πλαφόν στα στεγαστικά