Η Samsung Electronics προχώρησε στην ανακοίνωση ότι ανέπτυξε την πρώτη μνήμη GDDR7 DRAM 24-gigabit (Gb), η οποία εκτός από την υψηλότερη χωρητικότητα του κλάδου, διαθέτει την μεγαλύτερη ταχύτητα, γεγονός που την καθιστά ως τη βέλτιστη λύση για εφαρμογές επόμενης γενιάς.

Με την υψηλή χωρητικότητα και τις ισχυρές επιδόσεις της, η GDDR7 24Gb θα χρησιμοποιηθεί ευρέως σε διάφορους τομείς που απαιτούν λύσεις μνήμης υψηλών επιδόσεων, όπως κέντρα δεδομένων και σταθμούς εργασίας τεχνητής νοημοσύνης. Η χρήση της μπορεί να επεκταθεί πέρα από τις παραδοσιακές εφαρμογές της DRAM γραφικών σε κάρτες γραφικών, κονσόλες παιχνιδιών και αυτόνομη οδήγηση.

Γιατί ζητάει συγγνώμη η Samsung – Οι προειδοποιήσεις για τα κέρδη

«Έπειτα από την ανάπτυξη της πρώτης GDDR7 16Gb, η Samsung ενίσχυσε την ηγετική της θέση στην αγορά DRAM για γραφικά με αυτό το τελευταίο επίτευγμα», δήλωσε ο YongCheol Bae, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού προϊόντων μνήμης της Samsung Electronics. «Θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε της αγοράς DRAM για γραφικά, φέρνοντας προϊόντα επόμενης γενιάς αντίστοιχα με τις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς τεχνητής νοημοσύνης».

Η GDDR7 24Gb χρησιμοποιεί DRAM 5ης γενιάς κλάσης 10 νανομέτρων (nm) που επιτρέπει την αύξηση της πυκνότητας των κυψελών κατά 50%, διατηρώντας, παράλληλα, το ίδιο μέγεθος με τον προκάτοχό της.

Επιπλέον, η ενεργειακή απόδοση βελτιώνεται με την εφαρμογή τεχνολογιών που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως σε προϊόντα κινητής, τώρα για πρώτη φορά σε DRAM γραφικών. Με την εφαρμογή μεθόδων, όπως το clock control management και ο σχεδιασμός διπλού VDD , η περιττή κατανάλωση ενέργειας μπορεί να μειωθεί σημαντικά, οδηγώντας σε συνολική βελτίωση της απόδοσης ισχύος, πάνω από 30%.

Για την ενίσχυση της λειτουργικής σταθερότητας κατά τη διάρκεια των λειτουργιών υψηλής ταχύτητας, η GDDR7 24Gb ελαχιστοποιεί τη διαρροή ρεύματος χρησιμοποιώντας τεχνικές σχεδιασμού power gating.

Η αξιολόγηση της GDDR7 24Gb σε συστήματα υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς από μεγάλους πελάτες GPU θα ξεκινήσει φέτος, με σχέδια για εμπορική διάθεση στις αρχές του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
DGTAL: Εισαγωγή ΑΙ Agents στην ασφαλιστική αγορά
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πράκτορες Τεχνητής Νοημοσύνης στην ασφαλιστική αγορά από την DGTAL

Οι AI Agents, που παρέχει η DGTAL στην ασφαλιστική αγορά, ξεπερνούν την συμβατική προσέγγιση της Τεχνητής Νοημοσύνης και υιοθετούνται σήμερα από σημαντικούς τεχνολογικούς φορείς άλλων κλάδων

Παπαστεργίου: Ψηφιακή κοινή γλώσσα στα νοσοκομεία – Τι αλλάζει
Τεχνολογία |

Τα νοσοκομεία θα «συνομιλούν» σε ψηφιακή κοινή γλώσσα - Τι είπε ο Παπαστεργίου

Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό των νοσοκομείων όλα τα δεδομένα σχετικά με το ιατρικό ιστορικό μας θα είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή myHealth App, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου

Τεχνητή νοημοσύνη: Όλοι οι δρόμοι περνούν από τα συμπεράσματα και το «χάος που θα κυριαρχήσει»
Tεχνητή νοημοσύνη |

Γιατί οι startups εισέρχονται με ταχείς ρυθμούς στην αγορά συμπερασμάτων AI

Ο ανταγωνισμός στην τεχνητή νοημοσύνη και συγκεκριμένα στην αγορά συμπερασμάτων μπορεί να μειώσει την τιμή, ωφελώντας τους κατασκευαστές αλλά προκαλώντας τις επιχειρήσεις cloud