Η εισηγμένη στο Λονδίνο Endeavour Mining, δήλωσε ότι έχει στόχο να παράγει περίπου 200.000 ουγγιές χρυσού ετησίως από το 2025 από το δεύτερο ορυχείο χρυσού της στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Το ορυχείο Lafigue, που εγκαινιάστηκε το Σάββατο, βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα (χλμ.) βορειοανατολικά της εμπορικής πρωτεύουσας Αμπιτζάν, στην περιοχή Dabakala. Ξεκίνησε την παραγωγή χρυσού στις αρχές Αυγούστου και αναμένεται να παράγει μεταξύ 90.000 και 100.000 ουγκιές μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε η εταιρεία.

Costco: Μετά τον χρυσό, έρχονται και ράβδοι πλατίνας στα «ράφια»

Σε ανακοίνωσή της, η Endeavour ανέφερε ότι έχει επενδύσει 250 δισ. CFA φράγκα δυτικής Αφρικής (415 εκατομμύρια δολάρια)  στο έργο, το οποίο αναμένεται να έχει ελάχιστη διάρκεια ζωής του ορυχείου 13 χρόνια.

Είπε ότι το ορυχείο θα μπορούσε να συνεισφέρει περισσότερα από 380 δισεκατομμύρια φράγκα δυτικής Αφρικής (CFA) σε φόρους και έσοδα στη δυτικοαφρικανική χώρα.

«Με το Lafigue, διαμορφώνουμε το μέλλον της Endeavour στην Ακτή Ελεφαντοστού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Endeavour Ian Cockerill κατά την τελετή εγκαινίων.

Το ορυχείο Sabodala-Massawa της Endeavour Mining

«Η συνεργασία μας με την Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία διαθέτει ήδη δύο λειτουργούντα ορυχεία, το Lafigue και το Ity, είναι μια αναπτυσσόμενη συνεργασία».
Ανέφερε επίσης την περιοχή Tanda-Iguela, που ανακαλύφθηκε το 2022, όπου συνεχίζονται οι έρευνες και η οποία, όπως είπε, θα μπορούσε να γίνει άλλο ένα «περιουσιακό στοιχείο-ναυαρχίδα» για την Endeavour.

Η Ακτή Ελεφαντοστού, ο κορυφαίος παραγωγός κακάο στον κόσμο, επιδιώκει να αναπτύξει τον παραμελημένο εδώ και καιρό μεταλλευτικό της τομέα για να διαφοροποιήσει τις πηγές εισοδήματός της.

Ο υπουργός Μεταλλείων Mamadou Sangafowa Coulibaly δήλωσε τον Ιούνιο στο Reuters ότι η παραγωγή χρυσού της χώρας θα μπορούσε να φθάσει τουλάχιστον τους 100 μετρικούς τόνους ετησίως εντός της επόμενης πενταετίας.
Άλλες μεταλλευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ακτή Ελεφαντοστού περιλαμβάνουν την Barrick Gold , την Perseus Mining

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities