Μεγάλες επενδύσεις σε μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί επενδυτές  την εβδομάδα έως τις 16 Οκτωβρίου, ωθούμενοι από τα ισχυρά κέρδη τρίτου τριμήνου των αμερικανικών τραπεζών,  την αισιοδοξία για μια πιθανή μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Νοέμβριο και τις ενδείξεις ύφεσης του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, τα αμερικανικά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια πραγματοποίησαν καθαρές αγορές ύψους 20,08 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μετά από εισροές ύψους περίπου 3,98 δισ. δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρει το Reuters.

Ομόλογα: Η «απαξίωση» της Γαλλίας και η εκδίκηση του Νότου

Οι ισχυρές εκθέσεις κερδών από τις τράπεζες μεγάλης κεφαλαιοποιησης (mega-cap), συμπεριλαμβανομένης της Morgan Stanley,  της JP Morgan Chase και της Goldman Sachs τόνωσαν το επενδυτικό κλίμα, οδηγώντας τους κύριους δείκτες της Wall Street σε ρεκόρ αυτή την εβδομάδα.

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας κέρδισε σημαντικές εισροές ύψους 1,17 δισ. δολαρίων, τις υψηλότερες των τελευταίων τριών μηνών. Τα αμοιβαία κεφάλαια του τεχνολογικού και του βιομηχανικού τομέα είδαν καθαρές αγορές ύψους 473 εκατ. δολαρίων και 378 εκατ. δολαρίων.

Ανά τμήμα, οι επενδυτές συγκέντρωσαν καθαρά 15,25 δισ. δολάρια σε αμοιβαία κεφάλαια μεγάλης κεφαλαιοποίησης, μια απότομη ανάκαμψη από 4,25 δισ. δολάρια σε καθαρές πωλήσεις κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Εισροές 10 δισ. για τα ομολογιακά

Τα αμοιβαία κεφάλαια μεσαίας, πολλαπλής και μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσαν εισροές ύψους 1,49 δισ. δολαρίων, 617 εκατ. δολαρίων και 473 εκατ. δολαρίων.

Τα αμερικανικά ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια έλαβαν 9,78 δισ. δολάρια, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εισροή των τελευταίων τριών μηνών.

Οι επενδυτές πήραν αμοιβαία κεφάλαια αμερικανικού γενικού εγχώριου φορολογητέου χρέους, βραχυπρόθεσμου έως ενδιάμεσου επενδυτικού βαθμού και δημοτικού χρέους αξίας αξιοσημείωτης αξίας 2,12 δισ. δολαρίων, 2,04 δισ. δολαρίων και 1,72 δισ. δολαρίων, αντίστοιχα.

Τα αμοιβαία κεφάλαια της χρηματαγοράς υπέστησαν καθαρές πωλήσεις ύψους 11,79 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την πρώτη εβδομαδιαία εκροή εδώ και τέσσερις εβδομάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Κρυπτονομίσματα: Πρόσθετες άμυνες σε επίπεδο κυβερνοασφάλειας θέλει η ESMA
Kρυπτονομίσματα |

Πρόσθετη κυβερνοασφάλεια για τα κρυπτονομίσματα θέλει Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών

Η ESMA ζητά τροποποίηση για την αυστηροποίηση του κανονισμού λειτουργίας για τα κρυπτονομίσματα με την απαίτηση για εξωτερικούς ελέγχους της άμυνας κατά των χάκερ