Σε αναζήτηση χρηματοδότησης βρίσκεται η αλυσίδα εστίασης TGI Friday’s καθώς ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση προστασίας από πτώχευση τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα σχέδιά της.

Fast food: Η μάχη των προσφορών για να προσελκύσουν πελάτες

Η εταιρεία προσπαθεία να αναστρέψει την εικόνα που συνθέτουν από τη μια η περιστολή των εξόδων από τους καταναλωτές λόγω της ακρίβειας, και από την άλλη, το προβάδισμα που έχει πάρει το fast food, καθώς η TGI Friday’s ανήκει στην κατηγορία του casual-dining.

Η εταιρεία διαπραγματεύεται με δανειστές αναζητώντας κεφάλαια που θα τη βοηθήσουν να συνεχίσει να λειτουργεί εστιατόρια μέσω της διαδικασίας του Κεφαλαίου 11 και να συνεχίσει ως εταιρεία λειτουργίας, σύμφωνα με τις ανώνυμες πηγές που μίλησαν στο Bloomberg.

Η TGI Friday’s είναι μια από τις πολλές αλυσίδες casual-dining που ήρθαν αντιμέτωπες με την πραγματικότητα των δημοφιλών fast-casual εστιατορίων

Η TGI Friday’s συνεργάζεται με δικηγόρους της Ropes & Gray LLP για την προετοιμασία της πτώχευσης, η οποία δεν είναι οριστική και ενδέχεται να ανατραπεί  ανέφεραν οι άνθρωποι. Οι εκπρόσωποι της δικηγορικής εταιρείας δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό. Ωστόσο η εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων, Debtwire, ανέφερε νωρίτερα την πιθανότητα χρεοκοπίας.

Οι υποχρεώσεις της αλυσίδας περιλαμβάνουν τίτλους που υποστηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία, οι οποίοι αποτέλεσαν την πηγή σοβαρού προβλήματος τον περασμένο μήνα, αφού η διοίκηση της εταιρείας παραβίασε τους όρους τους, αποτυγχάνοντας να υποβάλει έγκαιρα έγγραφα στους κατόχους ομολόγων. Ως αποτέλεσμα αυτής της παραβίασης, έπρεπε να παραδώσουν τον έλεγχο ορισμένων περιουσιακών στοιχείων σε έναν εξωτερικό διαχειριστή.

TGI Friday’s: Δύσκολες εποχές για…casual dining

Η TGI Friday’s είναι μια από τις πολλές αλυσίδες casual-dining (διαθέτει απλά εστιατόρια που προσφέρουν γεύματα σε μέτριες τιμές σε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα) που έπρεπε να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα των δημοφιλών fast-casual εστιατορίων όπως το Chipotle που ενισχύουν το μερίδιο αγοράς τους τα τελευταία χρόνια. Το παρατεταμένο κλείσιμο και ο περιορισμός της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας Covid-19 επιδείνωσαν τον αντίκτυπο αυτής της τάσης.

Η Red Lobster Management LLC κήρυξε πτώχευση τον Μάιο μετά από χρόνια ζημιών.

Η Hooters, μια αμερικανική αλυσίδα εστίασης που φημίζεται για τις φτερούγες κοτόπουλου, βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με δανειστές και συμβούλους καθώς τα δικά της μειούμενα έσοδα την αναγκάζουν να κλείσει καταστήματα, όπως ανέφερε πρόσφατα το Bloomberg.

Η TGI Friday’s ξεκίνησε στο Upper East Side του Μανχάταν τη δεκαετία του 1960, πρωτοπορώντας στην ιδέα ενός μπαρ και εστιατορίου για singles στο οποίο θα μπορούσαν να πάνε οι γυναίκες χωρίς να βγουν ραντεβού. Η αλυσίδα εξαπλώθηκε σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, διακοσμώντας εστιατόρια με μια μεγάλη ποικιλία από αντίκες και αναμνηστικά, συχνά τοπικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή