Η Tokyo Metro, η οποία ιδρύθηκε το 2004, λειτουργεί εννέα γραμμές τρένων και μεταφέρει κατά μέσο όρο περίπου 6,52 εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα.

Η Tokyo Metro αντλεί 348,6 δισεκατομμύρια γεν (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια) αφού η εταιρεία τιμολόγησε τις μετοχές στην κορυφή της αγοράς, είπαν στο Bloomberg άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα, σε μια επίδειξη θερμής ζήτησης για τη μεγαλύτερη εισαγωγή στο χρηματιστήριο στην Ιαπωνία τα τελευταία έξι χρόνια.

Χρηματιστήριο Τόκιο: Η επιστροφή των ξένων επενδυτών

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κατέχει το 53,42% της εταιρείας ενώ η Μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο κατέχει το υπόλοιπο 46,58%. Η συνδυασμένη συμμετοχή τους θα μειωθεί κατά το ήμισυ μετά την προσφορά.

Στις 23 Οκτωβρίου η ΙΡΟ της Tokyo Metro

Ο φορέας εκμετάλλευσης του μετρό τιμολόγησε τις μετοχές στα ¥1.200  το τεμάχιο, είπαν οι πηγές. Η εταιρεία αναμένει να εισαγάγει μετοχές στο χρηματιστήριο του Τόκιο στις 23 Οκτωβρίου.

Η δημόσια εγγραφή είναι η μεγαλύτερη της Ιαπωνίας από την εισαγωγή της SoftBank Corp. 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Οι IPO στην Ιαπωνία έχουν συγκεντρώσει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος και η εισαγωγή της Tokyo Metro, σε συνδυασμό με άλλες συμφωνίες, θα μπορούσε να ανεβάσει αυτό το ποσό πιο κοντά στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν το 2023.

Η Tokyo Metro αντλεί ¥348,6 δισεκατομμύρια  (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια) από την IPO

Ο Κατσούμι Ουνταγκάγουα του Τμήματος Επενδυτικών Πληροφοριών της Ichiyoshi Securities Co. είπε στο Bloomberg ότι αναμένει ότι «αν η επιτυχία συνεχιστεί, η αγορά θα αναζωογονηθεί», καθώς αναμένει περισσότερες IPO μεγάλης κλίμακας μετά την Tokyo Metro.

Υπερκάλυψη παραγγελιών

Η συμφωνία έχει τραβήξει την προσοχή των παγκόσμιων επενδυτών, με κεφάλαια μακροπρόθεσμων επενδύσεων να έχουν καλύψει ολόκληρο το βιβλίο παραγγελιών της IPO, ανέφερε το Bloomberg News την περασμένη εβδομάδα. Το εγχώριο τμήμα της IPO, που αποτελεί το 80% της συμφωνίας, έχει επίσης καλυφθεί, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Εκτός από το ελκυστικό μέρισμα, υπάρχει μια αίσθηση ασφάλειας για την απόδοση της εταιρείας και ότι «η μετοχή μπορεί να αγοραστεί σαν ομόλογο», δήλωσε ο Τακαμάσα Ικέντα, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην GCI Asset Management.

Η Nomura Holdings Inc., η Mizuho Financial Group Inc. και η Goldman Sachs Group Inc. είναι κοινοί παγκόσμιοι συντονιστές για την IPO της Tokyo Metro.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή