Το Ισραήλ θα εξαπολύσει στοχευμένα πλήγματα σε εγκαταστάσεις που συνδέονται με τη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο τις ερχόμενες ώρες και οι Λιβανέζοι κάτοικοι καλούνται να εγκαταλείψουν περιοχές κοντά στις εγκαταστάσεις αυτές, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Οι ΗΠΑ απειλούν το Ισραήλ με εμπάργκο όπλων

“Θα επιτεθούμε σε έναν αριθμό στόχων τις επόμενες ώρες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου.

“Τις επόμενες ώρες θα εκδώσουμε προειδοποίηση εκκένωσης στους Λιβανέζους κατοίκους στη Βηρυτό και σε άλλες τοποθεσίες για να εκκενώσουν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτούνται οι τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ”.

Το Ισραήλ ακόμα επεξεργάζεται τη στρατιωτική αντίδρασή του στα πρόσφατα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών πρόσθεσε πως το Ισραήλ πρόκειται να επιτεθεί σε διαφορετικά παραρτήματα του οικονομικού βραχίονα της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ Al-Qard Al-Hassan.

Δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις τοποθεσίες των εγκαταστάσεων που θα τεθούν στο στόχαστρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στην Al-Qard Al-Hassan το 2007, λέγοντας ότι χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ “ως κάλυμμα για τη διαχείριση των οικονομικών δραστηριοτήτων της τρομοκρατικής οργάνωσης και για να αποκτήσει πρόσβαση στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα”.

Τι είπαν Νετανιάχου – Τραμπ

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επανέλαβε όσα έχει επίσης πει δημοσίως: το Ισραήλ λαμβάνει υπόψη του τα θέματα που εγείρει η αμερικανική διοίκηση, όμως, εντέλει, θα λάβει τις αποφάσεις του με βάση τα εθνικά του συμφέροντα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.Ο Τραμπ, μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους στη Φιλαδέλφεια, δήλωσε ότι είχε «ένα πολύ καλό τηλεφώνημα» με τον Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός ηγέτης ζήτησε τη γνώμη του σχετικά με το τι να κάνει με το Ιράν, είπε. Το Ισραήλ επεξεργάζεται τη στρατιωτική αντίδρασή του στα πρόσφατα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα.

«Με ρωτούσε τι σκέπτομαι. Και είπα, κάνε ό,τι πρέπει να κάνεις», είπε ο Τραμπ

ΗΠΑ: Ερευνα για τη διαρροή εγγράφων που αφορούν τους στόχους του Ισραήλ στο Ιράν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ερευνούν τη διαρροή δύο άκρως απόρρητων εγγράφων των υπηρεσιών πληροφοριών που περιγράφουν τις προετοιμασίες του Ισραήλ για ένα ανταποδοτικό πλήγμα στο Ιράν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον. Τα έγγραφα φαίνεται πως ετοιμάστηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών και περιγράφουν την αντίληψη που έχουν οι ΗΠΑ σχετικά με τον σχεδιασμό της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού στη βάση δορυφορικών εικόνων από τις 15-16 Οκτωβρίου. Άρχισαν να κυκλοφορούν την περασμένη εβδομάδα στην εφαρμογή Telegram. Το Ισραήλ σχεδιάζει μια απάντηση στην ομοβροντία βαλλιστικών πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν την 1η Οκτωβρίου, τη δεύτερη απευθείας επίθεσή του στο Ισραήλ μέσα σε έξι μήνες. Το Ισραήλ ενέτεινε την επίθεσή του στη Γάζα και στον Λίβανο, μερικές ημέρες μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαρροή των εγγράφων στη διάρκεια συνέντευξης στο CNN. ο Τζόνσον, ο πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε πως μία «έρευνα είναι σε εξέλιξη και θα ενημερωθώ για αυτήν σε λίγες ώρες».

«… Το παρακολουθούμε στενά», πρόσθεσε ο Τζόνσον.

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών και το Γραφείο Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλια. Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι εξετάζει τις αναφορές για τη διαρροή.

Οι New York Times ανέφεραν πως αξιωματούχοι παραδέχθηκαν σε ιδιωτικές συνομιλίες πως τα έγγραφα είναι αυθεντικά, αλλά είπαν πως αντιπροσωπεύουν μόνο ένα τμήμα των πληροφοριών που διαθέτουν οι ΗΠΑ για τον σχεδιασμό του στενού συμμάχου τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα