Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, μετά και τη μείωση του βασικού επιτοκίου δανείου της Κίνας, την ώρα που η εστίαση βρίσκεται στις γενικές εκλογές της Ιαπωνίας στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο δείκτης αναφοράς της Ιαπωνίας Nikkei 225 έκλεισε με οριακές διακυμάνσεις, ενώ ο ευρείας βάσης Topix έκλεισε κατά 0,17% χαμηλότερος.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,83% και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άλμα 1,05%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε με άνοδο 0,64%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,14%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας κέρδισε 0,19%.

Στο μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε κατά 25 μονάδες βάσης τα βασικά επιτόκια δανείων ενός και πέντε ετών σε 3,1% και 3,6% αντίστοιχα.

Το μονοετές LPR επηρεάζει τα εταιρικά και τα περισσότερα δάνεια των νοικοκυριών στην Κίνα, ενώ το πενταετές LPR λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για τα επιτόκια στεγαστικών δανείων.

Η μείωση ήταν μεγαλύτερη από ό,τι εκτιμούσαν οι αναλυτές της ING, οι οποίοι είχαν προβλέψει μείωση κατά 20 μονάδες βάσης

Η ING σε σημείωμα την περασμένη εβδομάδα ανέφερε επίσης ότι η PBOC είναι πιθανό να ανακοινώσει την απόφασή της για το επιτόκιο για τη μεσοπρόθεσμη δανειακή διευκόλυνση την Παρασκευή, αν και αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητο στο 2% μετά τη μείωση κατά 30 μονάδες βάσης τον περασμένο μήνα.

“Πέρα από τα δεδομένα, αξίζει να παρακολουθείται εάν υπάρχουν πιθανές περαιτέρω ενημερώσεις από το κυβερνητικό επιτελείο ή πιθανή ανακοίνωση του χρόνου για τη συνεδρίαση του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου την επόμενη εβδομάδα. Στο επίκεντρο σαφώς είναι τα κίνητρα που δίνουν οι αρχές της Κίνας”, σχολίασε η ING.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές