Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά τις απώλειες της τάξης του 7% που έκλεισαν την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω των ανησυχιών για τη ζήτηση στην Κίνα, τον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, και την άμβλυνση των ανησυχιών για πιθανές διακοπές του εφοδιασμού στη Μέση Ανατολή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού Brent αυξήθηκαν κατά 38 σεντς, ή 0,5%, στα 73,44 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου West Texas Intermediate των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 44 σεντς, ή 0,6% στα 69,66 δολάρια το βαρέλι.

Bitcoin: «Φλερτάρει» με τα 70.000 δολάρια

Το Brent έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα με απώλειες που ξεπέρασαν το 7% την περασμένη εβδομάδα, ενώ το WTI υποχώρησε κατά 8%.

Αυτό σηματοδότησε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των συμβολαίων από τις 2 Σεπτεμβρίου, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα και της πτώσης των ασφαλίστρων κινδύνου στη Μέση Ανατολή.

Η Κίνα και η ζήτηση για πετρέλαιο

Η Κίνα το πρωί της Δευτέρας μείωσε τα βασικά επιτόκια δανεισμού όπως αναμενόταν, κίνηση που αποτελεί μέρος του ευρύτερου πακέτου μέτρων τόνωσης για την αναζωογόνηση της οικονομίας. Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία από την Κίνα έδειξαν ότι η χώρα αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο με το χαμηλότερο ρυθμό από τις αρχές του 2023, τροφοδοτώντας τις αυξανόμενες ανησυχίες για τη ζήτηση πετρελαίου.

Ο CEO της Saudi Aramco μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο στη Σιγκαπούρη τόνισε ότι εξακολουθεί να είναι «αρκετά ανοδικός» για τη ζήτηση πετρελαίου της Κίνας υπό το πρίσμα της ενισχυμένης πολιτικής στήριξης που στοχεύει στην τόνωση της ανάπτυξης και λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για καύσιμα αεροσκαφών και υγρά προς χημικά.

Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η εβδομαδιαία παραγωγή κοιτασμάτων πετρελαίου αυξήθηκε κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) στα 13,5 εκατομμύρια bpd κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 11 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities