Σε αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της Attica Bank προχώρησαν οι αρχές, μετά τις υπερβολικές διακυμάνσεις που υπήρξαν κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης της, μετά τη διενέργεια του reverse split με αναλογία 100:1.

Η τιμή άρχισε στα 0,5240 ευρώ (προσαρμοσμένη) και λίγο πριν την αναστολή ήταν στα 20 ευρώ, καθώς τα όρια της διαπραγμάτευσης είναι ελεύθερα.

Την ίδια ώρα, άρχισε και η διαπραγμάτευση με αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση κεφαλαίου.

Το δικαίωμα άρχισε με τιμή 210 ευρώ, ενώ αυτήν την ώρα είναι στα 269 ευρώ, με όγκο 414 τεμάχια.

Η Attica Bank

Η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της Μετοχής και του Δικαιώματος της εταιρίας Attica Bank αποφασίστηκε σε εφαρμογή του Άρθρου 2.6.9.1 του Κανονισμού ΑΤΗΕΧ, για την προστασία της ομαλής λειτουργίας της Αγοράς.

Τι προβλέπει το άρθρο 2.6.9.1.

(1) Στην περίπτωση των Κινητών Αξιών, λόγος αναστολής είναι ιδίως:

(α) η προσωρινή μη διασφάλιση ή απειλή της ομαλής λειτουργίας της Αγοράς από την οποία ενδέχεται να διακινδυνεύεται η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η προστασία των συμφερόντων των επενδυτών

(β) η μη πλήρωση των προϋποθέσεων εισαγωγής ή η μη τήρηση των υποχρεώσεων ενημέρωσης στις περιπτώσεις έμμεσης εισαγωγής, σύμφωνα με την παράγραφο 3.1.7.

(2) Η διαπραγμάτευση κινητής αξίας αναστέλλεται υποχρεωτικά, εφόσον υποβληθεί σχετικό προς τούτο αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών