Με απώλειες έκλεισε τελικά σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, διακόπτοντας το σερί των τεσσάρων ανοδικών ημερών, αν και το ενδιαφέρον της αγοράς σήμερα μονοπώλησε η περίπτωση της Attica Bank, η οποία επανήλθε στη διαπραγμάτευση, αλλά ανεστάλη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι εξαιτίας των μεγάλων διακυμάνσεων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,34% στις 1.438,72 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.432,27 μονάδων (-0,78%) και 1.445,11 μονάδων (+0,11%). Ο τζίρος ανήλθε στα 84,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 18,3 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1 εκατ. τεμάχια αξίας 9,2 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,47% στις 3.503,08 μονάδες, ενώ στο +0,17% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 2.319,10 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,95% στις 1.226,05 μονάδες.

Επέστρεψε στο… ταμπλό η Attica Bank – Το σύστημα μπορεί να δέχεται εντολές

Η Attica Bank έκλεψε την παράσταση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο επίκεντρο σήμερα ήταν η μετοχή της Attica Bank, καθώς άρχισε εκ νέου η διαπραγμάτευση των μετοχών, μετά τη διενέργεια του reverse split με αναλογία 100:1, αλλά στις 12:09 η διαπραγμάτευση της ανεστάλη για να ξαναρχίσει λίγο μετά τις 16:00. Η τιμή άρχισε στα 0,5240 ευρώ (προσαρμοσμένη) και έφτασε έως τα 20 ευρώ, καθώς τα όρια της διαπραγμάτευσης είναι ελεύθερα. Εν τέλει, η μετοχή ολοκλήρωσε στα 7,02 ευρώ, έχοντας διακινήσει 1.455 τεμάχια, με το δικαίωμα να κλείνει αμετάβλητο στα 225 ευρώ, με όγκο 606 τεμάχια.

Πέραν όμως των εξελίξεων στο μέτωπο της Attica Bank, η αγορά έδειξε να επηρεάζεται και από την καθοδική αναθεώρηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών από την Morgan Stanley, στη σκιά των μειώσεων των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όπως αναφέρει, αν και θα υπάρξουν αντισταθμίσεις, κάθε μείωση επιτοκίων 25 μ.β. από την ΕΚΤ αναμένεται να έχει -0,8% – 1,7% επίπτωση στα καθαρά έσοδα από τόκους των ελληνικών τραπεζών.

Πάντως, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance, αν αναζητήσει κανείς κάποιος κάποιον λόγο για μια έντονα πτωτική κίνηση στην αγορά δεν θα βρει εύκολα, πέραν από μία βίαιη πτώση των ξένων λόγω κάποιου γεγονότος. Τα αποτελέσματα βοηθούν προς την θετική κατεύθυνση, ενώ μόνο αναβαθμίσεις μπορούμε να έχουμε μπροστά μας. Τεχνικά μάλιστα, η διάσπαση των 1.413 μονάδων έδωσε την αφορμή για αντίδραση με τον ΓΔ σχεδόν να κλείνει το χάσμα των 1.447 μονάδων.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράκη έχουμε δύο μεγάλα επίπεδα. Το ένα είναι οι 1.400 μονάδες, τις οποίες συντήρησε εύκολα παρόλη την προσπάθεια των πωλητών και άλλο οι 1.470 μονάδες που είναι και κύρια αντίσταση. Ο τζίρος στην παρούσα δεν βοηθάει και χρειάζεται αύξηση αν θέλει να δοκιμάσει κίνηση προς τις 1.600 μονάδες που είναι και ο στόχος έτους.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank δέχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις, καθώς έκλεισε με απώλειες 2,33%, με τις Λάμδα, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ και Cenergy να ακολουθούν με απώλειες που ξεπέρασαν το 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, Aegean, Motor Oil, ΟΤΕ, Σαράντης, ΔΑΑ, Autohellas και Jumbo.

Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο και Μυτιληναίος, αλλά καμία δεν κατάφερε κέρδη άνω του 0,6%. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών