Ήπια πτωτικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε μικρές πωλήσεις κατοχύρωσης των κερδών του προηγούμενου τετραημέρου, ενώ στο επίκεντρο είναι οι πιέσεις του ΟΤΕ, αλλά και η επανέναρξη της διαπραγμάτευσης της Attica Bank.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,09% στις 1.442,30 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,6 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,07% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.517,34 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,02% στις 1.238,07 μονάδες.

Επανήλθε η Attica Bank

Στο επίκεντρο σήμερα είναι η μετοχή της Attica Bank, καθώς άρχισε εκ νέου η διαπραγμάτευση των μετοχών, μετά τη διενέργεια του reverse split με αναλογία 100:1. Η τιμή άρχισε στα 0,5240 ευρώ (προσαρμοσμένη) και αυτήν την ώρα είναι στα 2,30 ευρώ, καθώς τα όρια της διαπραγμάτευσης είναι ελεύθερα.

Την ίδια ώρα, άρχισε και η διαπραγμάτευση με αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση κεφαλαίου. Το δικαίωμα άρχισε με τιμή 210 ευρώ, ενώ αυτήν την ώρα είναι στα 250 ευρώ, με όγκο 222 τεμάχια.

Πέραν όμως της Attica Bank, η οποία σαφώς και θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα, η αγορά έχει εστιάσει και στην μετοχή του ΟΤΕ. Οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν στην Telekom Romania Mobile από τις αρχές της χώρας επανέφερε το θέμα της πώλησης της 100% θυγατρικής του ομίλου ΟΤΕ στο προσκήνιο. Τα 33,5 εκατ. που επιβλήθηκαν είναι διαχειρίσιμα σε επίπεδο ομίλου, όμως σύμφωνα με την Eurobank Equities, προφανώς θα υπάρξει κάποια “ήπια”, όπως τη χαρακτήρισε, επίπτωση εάν τελικά οριστικοποιηθεί η επιβάρυνση, την οποία και προσδιορίζει σε περίπου 0,08 ευρώ/μετοχή στις πιθανές πλεονάζουσες αποδόσεις των μετόχων.

Για την υπόλοιπη αγορά πάντως, ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, θυμίζει ότι έχουμε δύο μεγάλα επίπεδα. Το ένα είναι οι 1.400 μονάδες, τις οποίες συντήρησε εύκολα παρόλη την προσπάθεια των πωλητών και άλλο οι 1.470 μονάδες που είναι και κύρια αντίσταση. Ο τζίρος στην παρούσα δεν βοηθάει και χρειάζεται αύξηση αν θέλει να δοκιμάσει κίνηση προς τις 1.600 μονάδες που είναι και ο στόχος έτους.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΤΕ χάνει 1,12%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Autohellas, ΔΕΗ, Τιτάν, Eurobank, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΔΑΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank και Jumbo.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης κερδίζει 1,45%, με τις Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Cenergy, ΕΛΧΑ, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο και Εθνική να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι Metlen, Motor Oil, Λάμδα και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών