Εντείνονται οι πιέσεις στο χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, με τους αγοραστές να δείχνουν όλο και πιο επιφυλακτικοί, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε η υπερβολική διακύμανση στη μετοχή της Attica Bank, η οποία και προκάλεσε την αναστολή της διαπραγμάτευσής της.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,47% στις 1.436,85 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,1 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,56% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.499,97 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,73% στις 1.228,78 μονάδες.

Bitcoin: «Φλερτάρει» με τα 70.000 δολάρια

Επανήλθε και ανεστάλη η διαπραγμάτευση της Attica Bank

Στο επίκεντρο σήμερα ήταν η μετοχή της Attica Bank, καθώς άρχισε εκ νέου η διαπραγμάτευση των μετοχών, μετά τη διενέργεια του reverse split με αναλογία 100:1, αλλά περίπου δύο ώρες μετά η διαπραγμάτευση της ανεστάλη. Η τιμή άρχισε στα 0,5240 ευρώ (προσαρμοσμένη) και έφτασε έως τα 20 ευρώ, καθώς τα όρια της διαπραγμάτευσης είναι ελεύθερα. Σε αναστολή τέθηκε και η διαπραγμάτευση του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση κεφαλαίου.

Πέραν όμως των εξελίξεων στο μέτωπο της Attica Bank, η αγορά δείχνει να επηρεάζεται και από την καθοδική αναθεώρηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών από την Morgan Stanley, στη σκιά των μειώσεων των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όπως αναφέρει, αν και θα υπάρξουν αντισταθμίσεις, κάθε μείωση επιτοκίων 25 μ.β. από την ΕΚΤ αναμένεται να έχει -0,8% – 1,7% επίπτωση στα καθαρά έσοδα από τόκους των ελληνικών τραπεζών.

Πάντως, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance, αν αναζητήσει κανείς κάποιος κάποιον λόγο για μια έντονα πτωτική κίνηση στην αγορά δεν θα βρει εύκολα, πέραν από μία βίαιη πτώση των ξένων λόγω κάποιου γεγονότος. Τα αποτελέσματα βοηθούν προς την θετική κατεύθυνση, ενώ μόνο αναβαθμίσεις μπορούμε να έχουμε μπροστά μας. Τεχνικά μάλιστα, η διάσπαση των 1.413 μονάδων έδωσε την αφορμή για αντίδραση με τον ΓΔ σχεδόν να κλείνει το χάσμα των 1.447 μονάδων. Ουσιαστικό επόμενο επίπεδο είναι οι 1.470 μονάδες, που είναι και το μεγάλο make or break. Οι 1.432 μονάδες είναι η κοντινή στήριξη με τις 1.413 η κύρια.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Jumbo, Eurobank, Alpha Bank, Motor Oil και Λάμδα κινούνται με απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Aegean, Titan, Coca Cola, Βιοχάλκο, Πειραιώς, Εθνική, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, η Autohellas κερδίζει 1,24%, με τις ΟΠΑΠ, Cenergy, Metlen και ΓΕΚ Τέρνα να κινούνται με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΛΧΑ και ΔΑΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών