Το διοικητικό συμβούλιο της Walt Disney Co. όρισε τον Τζέιμς Γκόρμαν – ο οποίος ηγείται της επιτροπής για τον εντοπισμό του διαδόχου του Διευθύνοντος Συμβούλου Μπομπ Ίγκερ – ως πρόεδρο, με ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου 2025.

Disney: Ήρθε η ώρα των… «κακών» – Τα νέα θεματικά πάρκα και ο στόλος

Ο Γκόρμαν θα διαδεχθεί τον Μαρκ Πάρκερ, εκτελεστικό πρόεδρο της Nike, ο οποίος ταυτόχρονα αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της Disney στις 2 Ιανουαρίου μετά από εννέα χρόνια. Ο Γκόρμαν είναι εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley και όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως θα παραιτηθεί από αυτόν τον ρόλο του στις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Ο Γκόρμαν είναι επί του παρόντος πρόεδρος της επιτροπής σχεδιασμού διαδοχής του διοικητικού συμβουλίου της Disney, η οποία εργάζεται «για να εντοπίσει και να προετοιμάσει τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της The Walt Disney Company», ανέφερε σε δήλωση το Mouse House.

Εκτός από τον Γκόρμαν, τα μέλη της επιτροπής σχεδιασμού διαδοχής του διοικητικού συμβουλίου της Disney περιλαμβάνουν τους διευθυντές Μέρι Μπάρα και Κάλβιν ΜακΝτόναλντ καθώς και τον Πάρκερ μέχρι την αποχώρησή του στις αρχές του 2025. Σύμφωνα με την Disney, η επιτροπή συνεδρίασε έξι φορές το οικονομικό έτος 2024 και ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο συζήτησε τον σχεδιασμό της διαδοχής σε κάθε μια από τις τακτικά προγραμματισμένες συνεδριάσεις του κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επιτροπή και το διοικητικό συμβούλιο «συνεχίζουν να εξετάζουν εσωτερικούς και εξωτερικούς υποψηφίους».

Disney: Προς αναζήτηση CEO

Ο Πάρκερ είπε σε μια δήλωση: «Ο Τζέιμς Γκόρμαν είναι ένας αξιότιμος ηγέτης που έχει γίνει μια ανεκτίμητη φωνή στο διοικητικό συμβούλιο της Disney από τότε που έγινε μέλος νωρίτερα φέτος, και είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που συμφώνησε να αναλάβει το ρόλο του προέδρου μετά την αποχώρησή μου. Βασιζόμενος στην τεράστια εμπειρία του, ο Τζέιμς καθοδηγεί επιδέξια την εκτεταμένη διαδικασία αναζήτησης ενός νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, η οποία παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για το διοικητικό συμβούλιο».

Ο Πάρκερ πρόσθεσε επίσης ότι «καθώς προετοιμάζομαι να φύγω από το Διοικητικό Συμβούλιο για να επικεντρωθώ σε άλλους τομείς της δουλειάς μου, είμαι περήφανος για την ανανέωση της θέσης ισχύος της Disney και ενθουσιασμένος για το μέλλον της εταιρείας».

Ο Μπομπ Ίγκερ σχολίασε: «Το διοικητικό συμβούλιο της Disney έχει επωφεληθεί πάρα πολύ από την τεχνογνωσία και την καθοδήγηση του Τζέιμς Γκόρμαν και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε ως τον επόμενο πρόεδρό μας — ιδιαίτερα καθώς το διοικητικό συμβούλιο συνεχίζει να προχωρά στη διαδικασία διαδοχής».

Ο Γκόρμαν επέβλεψε την πρόσφατη διαδικασία διαδοχής στη Morgan Stanley, όπου είχε διατελέσει στο παρελθόν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Τον Αύγουστο, το διοικητικό συμβούλιο επέλεξε τον Γκόρμαν να ηγηθεί της επιτροπής διαδοχής του CEO, αναλαμβάνοντας τον ρόλο από τον Πάρκερ.

Πριν ενταχθεί στην Morgan Stanley το 2006, ο Γκόρμαν κατείχε εκτελεστικές θέσεις στη Merrill Lynch και ήταν ανώτερος συνεργάτης στη McKinsey & Co. Υπηρετεί ως διευθυντής του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, πρόεδρος του συμβουλίου εποπτών του Columbia Business School και είναι μέλος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Ο Γκόρμαν υπηρέτησε στο παρελθόν ως διευθυντής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλευτικού Συμβουλίου στο Συμβούλιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και συμπρόεδρος της επιχειρηματικής επιτροπής του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή