Η ελληνική startup Brite Solar επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Scaling Club του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (EIC) – μια αποκλειστική κοινότητα 120+ πιο υποσχόμενων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων βαθιάς τεχνολογικής κλίμακας.

Η Brite Solar επιλέχθηκε να ενταχθεί στην ομάδα Agri & Food Tech, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητές της να κλιμακωθεί γρήγορα και να έχει σημαντικό αντίκτυπο. Η εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμα νανοϋλικά και διαδικασίες, χρησιμοποιώντας και ενισχύοντας τις ιδιότητες του φωτός σε διαφανές γυαλί για εφαρμογές στη γεωργία, την ενέργεια και τα κτίρια.

Χρηματοδότηση έως 160 χιλ. για ελληνικές επιχειρήσεις που καινοτομούν στην υγεία

Συνολικά, 72 νέες εταιρείες εγγράφηκαν στη Λέσχη και ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του Scale 100 Forum, μια εκδήλωση της κοινότητας που πραγματοποιείται 21-22 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Το EIC Scaling Club αναμένεται να βοηθήσει την Brite Solar και τις υπόλοιπες επιλεγμένες επιχειρήσεις βαθιάς τεχνολογικής κλίμακας με υποστήριξη στη συγκέντρωση κεφαλαίων, καθοδήγηση και καθοδήγηση της ηγεσίας, εντοπισμό εταιρικών συνεργασιών και αντιστοίχιση, προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προσλήψεις και πολλά άλλα. Η Λέσχη στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης όλων των μελών της, με στόχο το 20% αυτών να μετατραπούν σε μονόκερους, δηλαδή να εξελιχθούν ώστε η αξία τους να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Brite Solar

Ποια είναι η Brite Solar

Ανοίγοντας ορίζοντες πέρα από τα στενά ελληνικά σύνορα και διαθέτοντας στην φαρέτρα της τεχνολογίες αιχμής, η Brite Solar βελτιστοποιεί την αγροτική παραγωγή και περιορίζει τους πόρους που χρειάζεται, ειδικά σε ό,τι αφορά το νερό και την ενέργεια.

«Η ιδέα δημιουργίας της εταιρείας είχε να κάνει με την εξεύρεση λύσης στην διπλή εκμετάλλευση της γης στον κλάδο της γεωργίας, με τη χρήση των αγροφωτοβολταϊκών. Η εταιρεία μας άρχισε την ανάπτυξη αυτού του προϊόντος το 2016. Έχουμε αναπτύξει διαφανή αγροφωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία παράγουν καθαρή ενέργεια, καθιστώντας τα ιδανικά για τις καλλιέργειες», δήλωσε στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» ο Δρ. Νίκος Κανόπουλος, ιδρυτής και CEO της Brite Solar.

«Το πλεονέκτημα των πάνελ της Brite είναι ότι έχουν την βέλτιστη απόδοση και για την γεωργική παραγωγή αλλά και την παραγωγή ενέργειας στο ίδιο κομμάτι γης ταυτόχρονα. Τα πάνελ μας περιέχουν επιχρίσματα με νανοδομημένα υλικά που αυξάνουν τη διαπερατότητα του γυαλιού, διώχνουν το βρόχινο νερό και κάνουν χρήση της υπεριώδους ακτινοβολίας (που είναι άχρηστη και για τα φυτά και τις ηλιακές κυψελίδες) για να αυξήσουν την φωτοσυνθετική ενέργεια για τα φυτά», εξηγεί. Brite Solar

Έναρξη λειτουργίας του EIC Trusted Investor Network

«Το EIC Scaling Club μας υποστηρίζει με υπερηφάνεια μια διαφορετική ομάδα 120 εταιρειών, που δραστηριοποιούνται ενεργά σε δέκα εξέχουσες αγορές βαθιάς τεχνολογίας, οι οποίες έχουν συγκεντρώσει συνολικά πάνω από 3,4 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα. Με την υποστήριξη περισσότερων από 400 αφοσιωμένων μελών της λέσχης, οι εταιρείες αυτές είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν βασικές παγκόσμιες προκλήσεις στους αντίστοιχους κλάδους τους και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους», δήλωσε η Teresa Cunha, επικεφαλής του EIC Scaling Club.

Για να ενταχθεί μία εταιρεία στο EIC Scaling Club θα πρέπει να προταθεί από διάφορους ενδιαφερόμενους – επενδυτές, μέντορες, οργανισμούς και δημόσια ταμεία, μέσα ενημέρωσης και άλλους εμπειρογνώμονες του κλάδου. Η τελική απόφαση επαφίεται στην κριτική επιτροπή των επενδυτών, η οποία αναζητά επιχειρήσεις κλίμακας με ισχυρή διοίκηση, καινοτόμο τεχνολογία, ισχυρή στρατηγική αγοράς και υψηλό δυναμικό για ουσιαστικό, επεκτάσιμο αντίκτυπο. Προτεραιότητα δίνεται σε ποικιλόμορφες ομάδες και βιώσιμες αναπτυξιακές πορείες.

Παράλληλα, σήμερα ανακοινώθηκε και η έναρξη λειτουργίας του Δικτύου Αξιόπιστων Επενδυτών (EIC Trusted Investor Network), το οποίο συγκεντρώνει πάνω από 50 από τους κορυφαίους επενδυτές τεχνολογικών επιχειρηματικών κεφαλαίων στην Ευρώπη. Το εν λόγω δίκτυο  αποσκοπεί στην επιτάχυνση των συνεπενδύσεων με το Ταμείο EIC και στην παροχή περισσότερης χρηματοδότησης σε νεοφυείς επιχειρήσεις με υψηλό δυναμικό που επιλέγονται από το EIC.

Τι είναι το EIC Scaling Club

Το EIC Scaling Club αποτελεί ουσιαστικά μια κοινότητα όπου 120 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις τεχνολογίας βαθιάς κλίμακας με τη δυνατότητα να δημιουργήσουν επιχειρήσεις παγκόσμιας κλάσης και να επιλύσουν σημαντικές παγκόσμιες προκλήσεις συναντώνται με επενδυτές, καινοτόμους εταιρείες και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου για να προωθήσουν την ανάπτυξη.

Οι 120 κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες βαθιάς τεχνολογίας επιλέγονται από μια δεξαμενή επιχειρήσεων κλίμακας υψηλής ανάπτυξης που έχουν επωφεληθεί από χρηματοδοτικά προγράμματα του EIC, άλλα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα καινοτομίας και όχι μόνο.

Το EIC Scaling Club είναι μια πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από το EIC και διεξάγεται σε συνεργασία με τα Tech Tour, Bpifrance (EuroQuity), Hello Tomorrow, Tech.eu (Webrazzi), EurA και IESE Business School.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News