O Όμιλος Πλαστικά Θράκης και η Coffeeco Upcycle ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη βιώσιμων προϊόντων μέσω της πλατφόρμας In the Loop.

Eurobank Equities: Στα 7,7 ευρώ η τιμή στόχος για την Πλαστικά Θράκης

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης που δραστηριοποιείται στον κλάδο της συσκευασίας τροφίμων στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η Coffeeco Upcycle που δραστηριοποιείται στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, ενώνουν τις δυνάμεις για να αξιοποιήσουν τα υπολείμματα κόκκων καφέ μέσω της περιβαλλοντικά στοχευμένης πλατφόρμας του Ομίλου, «In the Loop».

Η πλατφόρμα In the Loop εφαρμόζει πρακτικές που περιλαμβάνουν τη μείωση (reduce) των αποβλήτων, την επαναχρησιμοποίηση υλικών (reuse) και την ανακύκλωση (upcycle)

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα εφαρμόζει πρακτικές που περιλαμβάνουν τη μείωση (reduce) των αποβλήτων, την επαναχρησιμοποίηση υλικών (reuse) και την ανακύκλωση (upcycle), προωθώντας έτσι ένα περιβαλλοντικά υπεύθυνο, οικονομικά αποδοτικό και καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα μοντέλο επιχειρηματικής λειτουργίας.

Η Coffeeco Upcycle δραστηριοποιείται με επιτυχία στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, μετατρέποντας απόβλητα καφέ σε πολύτιμες πρώτες ύλες για την παραγωγή καλλυντικών και βιοπλαστικών. Μέσα από παγκοσμίως κατοχυρωμένες διαδικασίες, η εταιρεία προωθεί την καινοτομία στη βιώσιμη παραγωγή. Η νέα πρώτη ύλη που έχει αναπτύξει, ενσωματώνει το υπόλειμμα του καφέ και προσφέρει μια οικολογική συμπληρωματική λύση στη διεθνή αγορά πλαστικών προϊόντων.

Αυτή η συνεργασία φιλοδοξεί να δώσει μια πρωτοποριακή λύση στην μέχρι τώρα αδυναμία διαχείρισης των αποβλήτων καφέ, μετατρέποντάς τα σε πολύτιμες πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων προϊόντων. Η δημιουργία πλαστικών που περιέχουν οργανικές ίνες καφέ αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την υιοθέτηση ενός μοντέλου κυκλικής οικονομίας.

Πλαστικά Θράκης: Αύξηση Πωλήσεων και ενισχυμένο EBITDA το α’ εξάμηνο

Κατά 3,5% σε €186,5 εκατ. ευρώ αυξήθηκε ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου Πλαστικά Θράκης το α’ εξάμηνο του 2024, με την αύξηση να αποδίδεται πρωτίστως στην αύξηση των πωληθέντων όγκων κατά 9,1%.

Κατά το α’ εξάμηνο του 2024, τα EBITDA ανήλθαν σε €24,5 εκατ., αυξημένα κατά 1,9% συγκριτικά με το α’ εξάμηνο του 2023, όπου τα EBITDA είχαν ανέλθει σε €24,1 εκατ. Όπως είναι εμφανές, ο Όμιλος καταφέρνει να αυξάνει τους πωληθέντες όγκους, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερα μερίδια αγοράς, παρά τη χαμηλή σχετικά ζήτηση, αντισταθμίζοντας πλήρως την επίδραση των σχετικά μειωμένων μέσων τιμών πώλησης και τα αυξημένα κόστη, στις διάφορες κατηγορίες εξόδων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κέντρο Αειφορίας (CSE): Διεθνές συνέδριο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Νέα Υόρκη
ESG |

Διεθνές συνέδριο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Νέα Υόρκη από το Κέντρο Αειφορίας (CSE)

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) διοργάνωσε το Διεθνές Συνέδριο Ηγεσίας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ESG 2024, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη στο εμβληματικό One Word Trade Center